Dobre vijesti iz Čepina

Objavljeno: Srijeda, 18 Prosinac 2013 23:38 Autor:
Proteklih je dana održan sastanak uprava Ženskog odbojkaškog kluba „Osijek 06“ i OK „Čepin“, na kojemu su kao predstavnici obaju klubova sudjelovali predsjednik Žok-a „Osijek 06“ Toni Brdarić, Duško Živković, tajnik Odbojkaškog saveza grada Osijeka, te ispred OK „Čepin“ predsjednik Pero Dugandžić, treneri Ivan Pospišil i Jasmin Mašić.

Obje su strane na kraju sastanka bile zadovoljne dogovorenim nastavkom suradnje, jer i proteklih je godina OK „Čepin“, izuzetno kvalitetnim igračkim kadrom sudjelovao u svim natjecanjima na državnoj razini u gradskoj selekciji, zajedno sa osječkim prvoligašem. Svega toga naravno ne bi bilo, da sa djecom u Čepinu već dugi niz godina, kvalitetno i iznadprosječno ne radi jedan od najvećih trenera i pedagoga ovoga i šireg područja Ivan Pospišil. U mladim danima je dugi niz godina i sam bio odbojkaškim reprezentativcem bivše Jugoslavije, kao srednjak i stalna postava prve šestorke, što je vjerujte rijetko tko uspijevao. Koliko je veliki igrač bio tada, toliko je sada  veliki trener. Inače radi kao nastavnik tjelesnog odgoja u obje čepinske osnovne škole, i kao takav ima fantastičnu priliku i uvjete krenuti sa obukom djece već u prvim danima prvoga razreda. Svakodnevan kvalitetan višegodišnji rad, i izuzetno razumijevanje, strpljenje i stručnost, rezultiraju i kvalitetnim igračicama. U njegovom mu radu trenutno, vodeći ekipu 2. Lige Ok „Čepin“, pomaže i trener Jasmin, a u tajničkom dijelu posla Lukrecija Šarić.

Unazad nekoliko godina u selekcijama za državna natjecanja, od najmlađih kategorija nadalje, iz redova OK“ Čepin“ sudjelovale su i  jos uvijek sudjeluju: Katarina Pavičić, Ema Pavičić, Nikol Marošević, Iva Tolić i još mnoge druge djevojčice , te  također kao igračice seniorskog sastava osječkog prvoligaša  Marijeta Romić-Ilić, Antonia Volmut i Ema Kolarić .  

Kao mali  znak zahvalnosti za iskazanu dobru volju za nastavak suradnje, i spremnost za pomoć na raznim poljima, kako Ok „Čepin“, tako i ostalim klubovima koji su zainteresirani svoje mlade uzdanice i najkvalitetnije igračice „spajati“ u selekcije za nastup na državnim  i međunarodnim natjecanjima, predstavnici Žok-a „Osijek 06“, odbojkaškom su klubu „Čepin“ ovom prilikom poklonili 6 novih odbojkaških lopti.

Kao epilog cijele ove priče, treba istaknuti, kako je dobra volja za suradnjom i zajedištvo u radu i odbojkaškom svijetu, jedino potrebno  i jedino što će iznjedriti nove i sjajne generacije odbojkašica, reprezentativki, a za neke djevojke će sigurno osigurati i inozemne angažmane. Dobre volje i dobrih i kvalitetnih ljudi ima, jedino što nam je još potrebno je suradnja, a ovo je dobar primjer.