Don Bosco plasirao se u 1.B ligu

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Travanj 2015 12:48 Autor:
Odbojkaški klub Don Bosco iz Zagreba osvajanjem 2.A međužupanijske lige – centar plasirao se u 1.B državnu ligu. Sjajnom serijom od 17 pobjeda bez izgubljenog boda odbojkašice Don Bosca osigurale su prvo mjesto dva kola prije završetka natjecanja.

Uvjerljive nastupe Don Bosca potvrđuje i činjenica da je na gostovanjima kod najjačih suparnika Vrbovca, Novog Zagreba i Plavog Zmaja pobijedio s 3:0. U posljednjem kolu kada je već sve bilo riješeno igračice Don Bosca slavile su na teškom gostovanju u Petrinji s 3:2 željevši i tako potvrditi da su najbolje. Smatralo se u početku sezone da je u 2.A međužupanijskoj ligi – centar skupina Zapad jača od skupine Istok, no Boscovke i Vrbovčanke osvajanjem „zlata“ i „srebra“ pokazale su suprotno.
Na „Zapadu“ su Petrinja, Novi Zagreb, Plavi Zmaj i Nebo iz kola u kolo vodili borbu za prva tri mjesta da bi na kraju Nebo ostalo bez plasmana među najjače. „Istokom“ je dominirao Don Bosco, a sigurno ga je pratio Vrbovec, dok je Kaštel bio treći. U borbu od 1. do 6. mjesta Don Bosco je prenio 10 bodova i s četiri uvjerljive pobjede ekspresno osigurao ulazak u prvoligaško društvo. Odbojkašice Vrbovca ugodno su iznenadile i zasluženo stigle do 2. mjesta ispred trećeplasirane Petrinje.