Dorijan Curać, reagiranje na objavu

Objavljeno: Nedjelja, 25 Siječanj 2015 18:36 Autor:
Dorijan Curać reagirao je na tekst koji smo prenijeli/objavili pod naslovom "Livio Tončinić: Ako ne nađemo sponzora, izgurat ćemo prvenstvo do kraja, a onda svatko može svojim putem".

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Demantiram izjave intervjua izvršnog dopresjednika HAOK Rijeka Livia Tončinića objavljenog na Vašim stranicama Nedjelja, 25 Siječanj 2015 16:02 u naslovu :
„“Livio Tončinić: Ako ne nađemo sponzora, izgurat ćemo prvenstvo do kraja, a onda svatko može svojim putem mogu se izvući konstatacije „“

a u nadi da sportska i šira javnost koja prati Vaše stranice ima transparentna saznanja o krizi u spomenutom ženskom odbojkaškom klubu HAOK Rijeka. želio bih ovom prilikom proslijediti sljedeće
Citiram :
“........Imamo tešku financijsku situaciju, ne znam što će biti s nama. Nemamo sponzora, dobivamo najmanje novaca od dotacija. Ne tražimo puno................... rekao je Tončinić.“
“........Livio Tončinić, alfa i omega ŽOK-a Rijeka, još dugo vremena bit će najtrofejniji predsjednik u riječkom sportu. Ponos grada na Rječini................... “

Molio bih Vas da provjerite dali u registru udruga postoji ŽOK Rijeka te u ovoj financijskoj krizi koja se nažalost natkrila i u sportu prezentiram javnosti dolje navedeno gdje prilažem očitovanje Riječkog Sportskog Saveza po nalogu Grada Rijeke očitovanog po zahtjevu zakona za pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija (Narodne novine 25/13) po pitanjima :
• U kojem je iznosu sufinancirana neprofitabilna udruga HAOK RIJEKA za 2014 godinu ?
Planom javnih potreba u sportu grada Rijeke za 2014. godinu predviđeno je sufinanciranje Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba „Rijeka“ u iznosu od 408.900 kn.
• U kojem je iznosu sufinancirana neprofitabilna udruga ŽOK DRENOVA za 2014 godinu ?
Planom javnih potreba u sportu grada Rijeke za 2014. godinu predviđeno je sufinanciranje Ženskog odbojkaškog kluba „Drenova“ u iznosu od 64.000 kn.

Gore navedena usporedba dviju ženskih odbojkaških udruga koji se natječu podjednako u svim kategorijama PGŽ-a te se natječe u istoj skupini prve Hrvatske odbojkaške lige a sufinanciranih javnim sredstvima Grada Rijeke.

Financije su već godinama problem, sponzora je sve manje..... ostatak diskusije bih prepustio našim vjernim čitaocima , sponzorima a kanimo se "alfi i omegi" prošlosti.

Ispada da je jedino poneki klubovi gube korak proteklih godina !!!!
S poštovanjem,
Dorijan Curać