Došao Vabec, vratio se Čubrilo

Objavljeno: Petak, 12 Rujan 2014 14:53 Autor:

Prvu pripremnu utakmicu Zadar će imati u nedjelju u 12 sati na Višnjiku protiv Bihaća.

Iza odbojkaša Zadra tri su tjedna priprema za novu sezonu. Marin Masnić svaku večer na Višnjiku radi sa igračima s kojima je završio prošlu sezonu. Novi igrač je Miroslav Vabec, dosadašnji član Centrometala, a u momčadi nema Roka Frlete. Opcija s dolaskom Vabeca bila je aktualna i prije dvije godine, no sada je i konkretizirana.

'Vabec igra na poziciji primača i korektora i svakako će nam biti pojačanje' - kaže Masnić.

Zadar će tako uz Vabeca i u novoj sezoni predvoditi iskusni Antonio Surać, Stipe Belić, Boban Čavrag te Mario Grubušić. Tu su i mlade snage koje su se afirmirale prošle sezone kada je Zadar bio treći u skupini II, odnosno deveti ukupno kada se u završnom redoslijedu računa i šest momčadi iz skupine I.

Masnić ističe da će tehničar Grubišić i dalje biti na raspolaganju, a za očekivati da će, kao i lani, uglavnom igrati na domaćim utakmicama. Ipak, i bez zajedničkih treninga sa suigračima Grubušić je i prošle sezone bio od velike pomoći Zadru.

Priprema sa Zadrom počeo je i Dražen Čubrilo koji se potom vratio obvezama na fakultetu. Krajem rujna Čubrilo, koji je plavi dres nosio još u Prvoj B ligi, trebao bi se vratiti u momčad i tako pojačati matični klub. Zadrani su nakon dugogodišnjeg staža u Prvoj B ligi poslijednje tri sezone u Prvoj A ligi u kojoj su se stabilizirali u sredini ljestvice, odnosno poslijednje dvije godine u vrhu donjeg doma koji se zove Skupina II.

Na Višnjiku sada čekaju raspored za novu sezonu koja bi trebala početi drugi vikend u listopadu. Tjedan dana prije toga na rasporedu je 1. kolo Kupa koje Zadranima dobro dođe i za uigravanje pred početak nove sezone.
Prvu trening utakmicu Zadar će imati ove nedjelje u 12 sati na Višnjiku protiv Bihaća. Tjedan dana kasnije Masnićeva momčad nastupit će na turniru kojem će domaćin biti upravo Bihać.

Autor: M. G.