Drugi dio prvenstva za očekivane favorite

Objavljeno: Nedjelja, 07 Veljača 2016 21:41 Autor:

Vikend iza nas obilježen je posljednjim utakmicama prvog dijela 1. A odbojkaške lige, bez većih iznenađenja, pa su tako seniori i seniorke razvrstani u četiri jakosne skupine. U drugi dio prvenstva, ekipe razvrstane po skupinama, prenose samo bodove dobivene u ogledima s ostale tri ekipe u skupini.

Iako su se najjače četiri ekipe u muškom i ženskom djelu lige već otprije znale, istaknuti treba kako u prvoj skupini drugi dio prvenstva za seniorke nastavljaju Kaštelanke kao vodeće s 15 bodova, a slijede ih Mladostašice, koje imaju 9. Uz njih, u toj su jakosnoj skupini i Poreč sa 6, kao i Vukovar s dva boda. Ipak, naglasiti treba kako Porečanke i Vukovarke još uvijek nisu odigrale jednu utakmicu u prvom djelu prvenstva koju će trebati nadoknaditi. Sada četiri jakosne ekipe očekuju tri domaća i tri gostujuća susreta, nakon kojega se opet razvrstavaju u nešto veće skupine. Zagrepčanke će tako već idućeg vikenda dočekati Porečanke, koje su se do sada pokazale kao žilave protivnice, budući da su u dva odigrana susreta, tek dva boda (nakon pobjede od 3:2 na domaćem terenu), pripale zagrebačkoj ekipi. Ipak, Mladostašice u domaćoj ligi ove godine ne znaju za poraz, pa će pobjednički niz pokušati nastaviti na domaćem terenu.
Nešto, ipak bodovno napetiji nastavak lige, očekuje Mladostaše koji su u drugi dio prvenstva prošli kao vodeći, no bodovno izjednačeni s Mladosti iz Kaštela, 13. Osim Mladostaša i Kaštelana, u drugi su dio prvenstva u prvoj skupini i odbojkaši Siska i Centrometala, koji su u prvom dijelu „ugrabili“ po 5 bodova. Da će se raditi o napetih 6 utakmica, pokazuju i dosadašnji rezultati. Centerometal i Sisak na domaćem su terenu slavili međusobne oglede, dok su Kaštelani i Mladost u domaćim dvoranama uredno gubili protiv „one druge Mladosti“. Bilo je tu teških utakmica, Kaštelani su čak dvije utakmice pobjeđivali s 3:2, pa su tako zbog izgubljenog seta više i ušili kao drugoplasirani. Nastavak napetih ogleda i u ovom će slučaju ići na ruku vodećih: Kaštelanima idući vikend u goste dolaze gosti iz Črečana, dok će zagrebačka Mladost zaigrati protiv Siska. U prvom djelu prvenstva oba su domaćina slavila u utakmicama protiv svojih gostiju iz nadolazećeg kola, a hoće li se tako nastaviti bit će poznato već idućeg vikenda.
U drugoj jakosnoj skupini kod seniorki igraju Rovinj, Nova Gradiška, Vinkovci i Duborvnik, pa će nakon narednih šest kola, dvije najbolje ekipe u razigravanje s četiri ekipe iz prve skupine. Sistem je isti i kod seniora, pa za mjesec i pol, otprilike, biti poznato tko će biti najbolji u drugoj skupini u kojoj igraju Mursa, Šibenik, Gorica i Rovinj.