×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 890

Dubrovčanke u Playoff Kupa kao pobjednice regije

Objavljeno: Nedjelja, 22 Rujan 2013 10:09 Autor:
Tjedan dana prije službenog početka ligaškog dijela natjecanja odnosno prvog razreda odbojkaškog nadmetanja u Hrvatskoj, odabrane ekipe krenuti će u borbu za osvajanje također vrlo važnog kup natjecanja.

Ukupno 32 sudionika, po 16 muških i ženskih ekipa iduće subote odigrati će prve službene utakmice ove sezone, ujedno i prve utakmice osmine finala kupa Hrvatske. Prije nego li su određene satnice početka natjecanja potrebno je kompletirati sve sudionike natjecanja budući da je četvero njih činilo izvjesnu nepoznanicu. Pobjednike regija centar, jug, zapad te istok očekuju već sigurni učesnici osmine finala, a isto pravilo vrijedi i za odbojkaše i odbojkašice.

Grad Split ugostio je ekipe ŽOK Dubrovnik, OK Zadar te OK Brda koje su u športskom centru „Bazeni Poljud“ međusobno odlučivale o pobjedniku regije jug. Svoje mjesto su tako u prvom kolu kupa osigurale odbojkašice Dubrovnika porazivši preostale dvije suparničke ekipe. Pobjednik se tražio kroz najuspješniju momčad u tri susreta po principu turnira, a igralo se do 2 dobivena seta.

Prvi susret kvalifikacija otvorile su ekipe OK Brda te OK Zadar gdje je uspješnija bila ekipa domaćih odbojkašica porazivši sa 2:0 (25:10;25:20) u setovima relativno mladu ekipu Zadra. Prvi set je izgledao kao zagrijavanje za domaće odbojkašice koje bez puno muke osvajaju isti. Drugi set bolje su otvorile odbojkašice Zadra koje su održavale prednost tijekom većine seta, no na koncu ipak nisu uspjele ugroziti domaćina koji se u završnici pribrao te osvojio set i meč u svoju korist.

Drugi ogled ponudio je dvoboj ekipa ŽOK Dubrovnik te OK Zadar. Zadarske odbojkašice ostavile su utisak borbene ekipe, ali ponekad sama želja nije dovoljna za pobjedu. Dubrovački sastav pokazao se boljim te ostvario pobjedu od 2:0 (25;10;25:15) u setovima. Ono što preostaje odbojkašicama Zadra jest borba za što bolji plasman u prvenstvu, natjecanju 1.B HOL.

U izravnom odlučujućem dvoboju snage su odmjerile domaće odbojkašice, još jedne članice 1.B HOL te novopečene prvoligašice, dubrovačke odbojkašice. Susret bolje otvaraju gošće koje stvaraju i održavaju vodstvo tijekom cijeloga seta što u konačnici domaćin ipak nije uspio sustići. Drugi set ponudio je totalno drugačiji rasplet. Domaće odbojkašice spajaju konce igre te uvjerljivo osvajaju drugi set i odluku prenose na treći, odlučujući set. Posljednji set je uvijek lutrija te ga često osvoji ekipa koja ga bolje započne. Takav scenarij dogodio se i danas. Dubrovačka ekipa povela je 3:0 te branila prednost do posljednjeg poena. Rezultat od 1:2 na semaforu (19:25;25:12;10:15) značio je da ćemo i ove sezone gledati dubrovčanke u kup natjecanju.

Da sve bude još zanimljivije pobrinula se činjenica kako će dubrovačke odbojkašice ponovno odmjeriti snage sa ekipom Split 1700 što znači da ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg prvog kola kupa. Podsjetimo se kako su lani uspješnije bile splićanke koje su dvokorakom osigurale drugo kolo. Ove godine iste ekipe susreću se sa istim statusom, naime i jedne i druge su članice 1.A HOL, ali u različitim skupinama. Nedvojbeno je kako će predstojeća dva ogleda biti zanimljiva s obzirom na to da se Split 1700 ove sezone natječe sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu. Prve utakmice prvog kola kup natjecanja na rasporedu su 28.9. odnosno iduću subotu, a uzvrati se odigravaju 2.10. što označava srijedu. Nadodajmo još i kako u obranu naslova kreću HAOK Rijeka u ženskoj te MOK Rovinj u muškoj konkurenciji.

Autor: Marin Sladić