Dva naporna treninga dnevno na jelovniku u Mariboru

Objavljeno: Petak, 22 Svi 2015 23:38 Autor:

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Mariboru odrađuje uvodnu fazu priprema za Europske igre. Trenutno pod okom izbornika Vercesia u Center Drašu radi 10 hrvatskih reprezentativki. 

Na pripremama se trenutačno nalaze Vedrana Jakšetić, Samanta Fabris, Jelena Alajbeg, Dinka Kulić, Maja Burazer, Senna Ušić Jogunica, Karla Klarić, Nikolina Jelić, Tamara Sušić i Marija Ušić. Tehničarka Marina Katić vratila se u Hrvatsku kako bi u potpunosti zaliječila ozljedu i bila na raspolaganju za Europske igre u Azerbejdžanu. Izvjesno je priključenje libera Nikoline Božičević u srijedu. Stručni stožer uz izbornika trenutno čine Rafael Prado De Castro, Luis Carlos Caetano i team manager Juraj Jogunica. Pomoćnik izbornika Goran Jovanović priključiti će se u nedjelju.

hrvatska2 400 x 300

- Radi se dva puta dnevno, teretana je na programu ujutro, dok se na tehnici s loptom radi popodne. Drugi tjedan ćemo raditi kombinirano teretanu i tehniku ujutro, dok će taktički treninzi s loptom biti popodne. Čekamo još informacije o zdravstvenom stanju naših srednjih blokerica, a s obzirom na trenutnu situaciju početi ćemo pripremati i neke druge igračice za tu poziciju. Burazer se složila ako bude potrebno zaigra na poziciji blokerice. Pokušati ćemo tu s obzirom na situaciju pronaći najbolje moguće rješenje – poručio je iz Maribora hrvatski izbornik Angelo Vercesi.

Dojmove sa starta priprema u ime igračica podijelila je Marija Ušić:

- Veliki dio igračica sa Svjetskog prvenstva trenutno nije s nama, dosta smo u pomlađenom sastavu. Atmosfera je odlična, dosta se radi, a to se vidi i po upalama koje imamo. Idemo korak po korak svaki dan, osobno mi se uvjeti jako sviđaju. Spavamo, jedemo i treniramo u istom hotelu i to mi se osobno dopada. 

hrv3 400 x 300

Za sada nije dogovorena još niti jedna prijateljska utakmica, ali izbora za to će biti. U Mariboru je uvijek netko na pripremama, trenutno je tamo nekoliko sveučilišnih američkih ekipa. 

Autor: M. Gojak