Dvoboj aspiranata za naslov u Japanu

Objavljeno: Petak, 22 Kolovoz 2014 15:52 Autor:

Obje ekipe do sada u Japanu imaju po dvije pobjede, ali Brazil ima dva boda više. Favorit je ovdje na osnovu prikazanog do sada u ovom natjecanju, Rusiju je u posljednje vrijeme redovito dobivao.

Drugi je ovo dvoboj ovih ekipa u ovogodišnjem Grand Prixu. Puno važniji od onog od prije dva tjedna u kojem je Brazil na domaćem terenu deklasirao Rusiju. Slavile su Brazilke s 3:0(25:15, 25:21 i 25:17). Pamtimo iz te utakmice vodstvo Rusije od 11:4 u drugom setu, uspijele su ga Brazilke nadoknaditi i nakon tog izgubljenog drugog seta igra Rusije se raspala.
- Našim dobrim servisom limitirali smo akcije Rusije. Imali jako loš start u drugi set, ali drago mi je da smo se uspijeli dići i pobijediti, zadržati koncentraciju do samog kraja - rekao je nakon te pobjede trener Brazila Jose Roberto.
Napadački Rusija nije bila prava u toj utakmici, završila ju je s tek 27% realizacije napada.

Do sada u Japanu obje ekipe imaju po dvije pobjede i poraz. Brazil je skupio dva boda više, jučer je s lakoćom pobijedio Belgiju. Bila je to demonstracija sile akualnog olimpijskog prvaka protiv europske bronce. Brazilke su posao okončale za svega 66 minuta, u tri seta Belgija je osvojila ukupno tek 34 poena.- Čestitam Brazilu oni su zaista igrali dobro danas. Naša igra nije bila dovoljno dobra da ih zaustavimo - poručila je kapetanica Rusije Kosianenko.
- Sretan sam rezultatom, odigrali smo stvarno dobru utakmicu. Na servisu, bloku, obrani, napau, napravili tek nekoliko pogrešaka. Naravno sada ćemo se pripremiti za Rusiju, još su nam ostale dvije teške utakmice, sanjam da odluka o pobjedniku ovog natjecanja padne protiv Japana u nedjelju - izjavio je brazilski izbornik nakon brze pobjede protiv Belgije.
Dobro su se Brazilke oporavile nakon poraza od Turske na startu finalnog turnira. S dvije čiste pobjede vratile samopouzdanje. Njihov cilj ovdje je naslov, deseti u ovom natjecanju. Kako bi Brazilke same odlučivale o svojoj sudbini moraju danas pobijediti Rusiju, koja umornija ulazi u ovaj ogled. Iza nje je maratonski susret protiv Turske u pet setova. Dobila ga je Rusija s 15:12 u petom setu nakon više od dva i pol sata igre.
- Bio je ovo vrlo zanimljiv susret u kojem smo na kraju pronašli naćin za pobjedu u petom setu. Napravili smo danas dosta pogrešaka, mislim da se Turska dobro pripremila za naše napade preko krilnih napadačica. Spriječio nas je protivnik da budemo uspješniji u napadu - izjavio je nakon druge pobjede u Japanu ruski izbornik Maričev.
Bio je to susret u kojem je Rusija imala 2:0 u setovima, a nakon toga spašavala glavu u petom setu. Turska je vodila 9:6 i činilo se da će kreirati potpuni preokret. Nije se on dogodio, jer Rusija je bila prava kada je bilo najvažnije. Posložila je blok, Košeleva je preuzela odgovornost i Ruskinje su stigle do pobjede kojom su čak ostale u igri i za naslov. Za tako nešto treba im podvig danas protiv odličnih Brazilki, koje su ih u posljednje dvije godine redovito pobijeđivale u službenim utakmicama.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com