Dvojbe prije same završnice

Objavljeno: Subota, 24 Ožujak 2012 15:04 Autor:

Uoči posljednjeg kola 1.A lige odbojkašica, ostale su samo dvije dvojbe. Hoće li kao šesta momčad u doigravanje Kaštela ili Poreč te tko će zauzeti drugu poziciju, Mladost ili Pula. Split je siguran na prvom mjestu, Marina Kaštela je četvrta, a Azena će u doigravanje s petog mjesta. Ovim momčadima pridružit će se Interligaši, Rijeka i Vukovar.

U utakmicama pretposljednjeg, 25. kola nije bilo iznenađenja što se tiče pobjednika, ali su odličnim nastupima ugodno iznenadile odbojkašice Cestorada i Kostrene koje su namučile ekipe iz vrha tablice, Pulu i Marinu, te ih odvele do petog seta i uzele im po jedan bod.

Mladost je u ovom kolu bila slobodna što je pružilo priliku Puljankama da se bodovno izjednače, ali ih je u tome spriječio Cestorad. Vinkovčanke su pružile odličnu igru u prvom setu u kojem se vidio i nagomilani umor Puljanki kojima je ovo bila treća utakmica u pet dana. Nakon samo devet osvojenih poena u prvom setu, gošće su se pribrale i osvojile drugi rezultatom 25:20.

Cestorad je uspio još jednom podići razinu svoje igre i osvojiti treći set rezultatom 25:16, vrijedan jednog boda, budući da su četvrti i peti set pripali odbojkašicama Pule. U posljednjem kolu Pula dočekuje Kaštela, a da bi osvojila drugo mjesto mora pobijediti Kaštelanke, uz uvjet da Mladost ne pobijedi u Osijeku.

Susret u Puli bit će vrlo važan i za Kaštelanke jer im je šesta pozicija, posljednja koja vodi u doigravanje, vrlo ugrožena nakon poraza 3:0 od Splita. U Gradskoj dvorani Kaštela domaće igračice su vodećim Splićankama uspjele parirati samo u drugom setu. Poreč se uvjerljivom pobjedom protiv Osijeka približio na samo bod zaostatka, a u posljednjem kolu gostuje u Velikoj Gorici.

Marina Kaštela je slavila u Kostreni, ali dosta teže od očekivanog. Kostrenjanke su devete na tablici i iako više ne mogu ni napredovati ni nazadovati, odigrale su vrlo dobru utakmicu protiv četvrte Marine. U dvoboju s puno preokreta, Marina je osvojila prvi set, a odbojkašice Kostrene su uzvratile u drugom i trećem setu. U četvrtom se vodila velika borba iz koje je s 28:26 kao pobjednik izašla gostujuća momčad. Peti set je nešto uvjerljivije pripao Marini koja se s gostovanja vraća s dva osvojena boda.

Odbojkašice Azene sigurne su na svom petom mjestu pa jedine znaju svoje protivnike u doigravanju. Bit će to odbojkašice Vukovara. Azena je u 25. kolu svladala Grobničan u gostima s 3:0, a važnu ulogu će igrati u posljednjem kolu kada dočekuje Poreč koji se još uvijek nada ulasku u doigravanje. U utakmici klubova iz donjeg dijela tablice, Zagreb je lakoćom slavio u Slavonskom Brodu protiv Marsonije.

 

Izvor: Sportnet