Eczacibasi Maje Poljak na korak do osvajanja Lige prvaka

Objavljeno: Nedjelja, 05 Travanj 2015 15:50 Autor:
Eczacibasi Maje Poljak na korak do osvajanja Lige prvaka Foto: cev.lu

Sjajne utakmice odigrali su jučer i Arsizio i Eczacibasi. Za naslov im treba još jedna takva, i kome to uspije, po prvi put u povijesti će postati europski prvak. Eczacibasi na papiru ima jaču ekipu, ali to jučer u polufinalima nije bilo presudno.

Finale Lige prvaka donosi sudar klubova koji nikada nisu osvojili ovo natjecanje. U ulozi favorita u ovom finalu bit će turski Eczacibasi, koji je jučer nadigrao prvog favorita završnog turnira, velikog rivala iz grada, ekipu Vakifbanka. Odigrao je Eczacibasi sjajnu utakmicu, priznao je to nakon utakmice i trener Vakifbanka Guidetti:

- Eczacibasi je zasluženo pobijedio, bili su bolji u napadu i to je razlog njihove pobjede.

Konačni zaključak, Eczacibasi je bio bolji ili barem jednak u svim elementima. Imali su sjajnu Larson s 25 poena uz realizaciju u napadu od 50%. Bila je to njena najbolja utakmica sezone, uz nju De la Pena je odigrala sjajnu utakmicu, osvojila 16 poena, a posebno vrijedi istaknuti našu Maju Poljak s 12 poena od toga 7 blokom. Napravila je ona ključne poene u trećem setu kada se utakmica lomila. Nastavila u istom ritmu u četvrtom, bila prava kada je bilo najpotrebnije. Sveukupno je Eczacibasi izgledao bolje od suparnika, bolje u tranziciji, stabilnije na prijemu i sigurnije na servisu.

- Počeli smo utakmicu vrlo dobro. Mislim da je obrana mogla biti bolja. Igračice su odradile ovu utakmicu ne trener. Važno je sutra pobijediti Arsizio - skroman nakon velike pobjede ostao je trener Eczacibasija Caprara.

Posao još nije gotov i svjestan je toga Caprara, koji bi mogao biti jedini Talijan koji će se veseliti večeras. Sigurno da je jučerašnja utakmica potrošila Eczacibasi, ali radi se o odličnoj ekipi, koja ima priliku klubu koji je 28 puta bio prvak Turske donijeti prvi europski naslov. S druge strane mreže stajat će ekipa koja je kao i oni jučer odigrala sjajnu utakmicu.

- Znali smo da je Vakifbank vrlo dobra ekipa, poznajemo jedni drugi jako dobro. Najvažnija je pobjeda u ovoj utakmici, sada se možemo usredotočiti na sutrašnje finale. Imali smo vrlo jaku godinu do sada i moramo odigrati najboje što možemo u njemu - rekla je najavljujući današnji susret kapetanica Eczacibasija Esra Gumus.

Italija je predstavnika u finalu Lige prvaka posljednji put imala prije pet godina, no dok uspjeh tada stravično moćnog Bergama nije bio nikakvo iznenađenje, ovo što je ove sezone priredio Arsizio graniči sa senzacijom. Dok su svjetla reflektora bila uperena u neke druge razvikanije ekipe, oni su mirno vrtjeli svoj film i šuljali se iz prikrajka, a da nisu zalutali na Final Four pokazali su jučer u polufinalu protiv domaćeg Chemika. Kao i obično kod velikih pobjeda, ključnu ulogu odigrao je dvojac Diouf - Havelkova, koji je kombinirano osvojio 36 poena (19+17).

- Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji je ekipa odradila ovu utakmicu, sve što smo pripremali smo i prezentirali, posebno smo se koncentrirali na to kako da servisima stvorimo probleme drugoj liniji Chemika i mislim da se to jasno vidjelo. Blok i obrana su također bili dobri, ali istinska prevaga je bila naša lucidnost u trenucima kad se lomio rezultat, posebno u prva dva seta - komentirao je trener Carlo Parisi.

Potonji je potpuno taktički nadmudrio svog sunarodnjaka na klupi Chemika, Cuccarinija. Njegove djevojke su utakmicu odradile sjajno, Wolosz je kao tehničarka potpuno zasjenila Ognjenović. Sjajan posao odradila je u obrani Leonardi, Marcon i Havelka su bile izuzetno sigurne na prijemu. Diouf je standardno dobro odradila posao u napadu, a blok predvođen Lyubuškinom je bio sjajan i pravovremen. 

- Chemik uopće nije igrao loše kako se možda činilo, ali mi smo jednostavno bile na višoj razini, posebno kad je u pitanju blok i općenito obrana. Presretne smo zbog plasmana u finale, a tko će nam biti protivnik sasvim nam je svejedno, jer oba turska sastava su vrlo jaka - izjavila je nakon jučerašnje pobjede kapetanica Arsizia Marcon.

Obje ekipe jučer su odigrale odlično, ako to izdanje ponove danas čeka nas spektakularno finale.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com adresi za pametno klađenje.

http://dvoznak.com/