Ekspresna pobjeda seniora Mladosti u Velikoj Gorici

Objavljeno: Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 09:03 Autor:

Nakon oproštaja od europskog Challenge kupa, odbojkaši Mladosti su u 7. kolu PH uspješno odradili gostovanje u Velikoj Gorici. Završilo je s ekspresnih 3-0 (25-19, 25-9, 25-18) za momčad iz Doma odbojke.

Trener Tomislav Mišin za ovaj dvoboj nije mogao računati na prvog dizača Krunoslava Strahiju. Podsjetimo, prilikom jednog bloka u utakmici s Amstettenom mladostaški je tehničar ozlijedio mali prst u srednjem zglobu i otad je izvan treninga. Dizački posao u Velikoj Gorici odradio je Matej Martinko i to, prema treneru Mišinu - vrlo dobro.

- Bila je to utakmica koja se morala uspješno odraditi za održavanje koraka s Kaštelanima na vodećoj poziciji ljestvice. Znali smo da se u glavama igrača još osjeća europski posrtaj. Tako ni ovaj put nisu izostale naše pogreške, ali pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Kod rezultata 12-9 u prvom setu, registrirao sam dva naša promašena servisa i čak pet napada koji su završili u autu... Drugi set je ekspresno odrađen, inzistirao sam na servisu i bloku, a to je dobro štimalo. U trećem setu smo uložili nešto više napora, ali bez problema smo i njega priveli kraju - raportirao je trener Mišin.

MLADOST U VELIKOJ GORICI: Kos (L), Orešković, Nikačević, Martinko, Brajković, Mrakužić (L), Vujović, Šmitlehner, Peterlin, Marelić, Zelenika, Brčić, Rendić. TRENER: Tomislav Mišin

U srijedu, 25. studenoga 2015. godine (u 17 sati), mladostaši dočekuju Karlovac u četvrtfinalnom uzvratu domaćeg Kupa. Dva osvojena seta donose domaćinu plasman na Final Four.