Eto, i to se dogodilo, prvi bodovi su tu!

Objavljeno: Nedjelja, 31 Siječanj 2016 22:16 Autor:

Slave odbojkašice Dubrovnika. Usred Vinkovaca su ostvarile pobjedu protiv istoimenog domaćina, ujedno prvu pobjedu u novoj sezoni, prvu u prvoj jakosnoj skupini Prve 'A' hrvatske lige.

U 13. kolu Vinkovci – Dubrovnik 1:3. Prvi set 25:17 za Dubrovnik, potom 25:16 za Vinkovce. Zatim još jednom 25:17 za Dubrovnik, a već tada je Dubrovnik osvojio prvi bod u sezoni, a kako je dobio i četvrti set, i to s 25:21, osvojio je sva tri!

Dubrovnik je novu sezonu dočekao oslabljen. Nije posegnu za pojačanjima. Odlučio je pružiti priliku svojim mladim igračicama. Iako se znalo kako teško mogu nešto veliko napraviti u tom sastavu, s najmlađom ekipom lige, a protiv iskusnijih suparnica, ipak im nije bilo lako kad su zaredali porazi, kad nisu uspjele iskoristiti prilike, koje su im se ukazale za osvajanje bod(ov)a.

Ipak, i tom crnom nizu je došao kraj, i to u 13. kolu.  

Dubrovnik je na novu prvenstvenu pobjedu čekao 11 mjeseci. Zadnju je ostvario 1. ožujka 2015. godine u 9. kolu treće skupine drugog dijela sezona 2014./15. (Dubrovnik - Drenova u Gospinom polju 3:1), kojom je potvrdio plasman u prvu jakosnu skupinu Prve 'A' hrvatske lige.

Izvor: dubrovacki.hr