Euforija u Vukovaru

Objavljeno: Nedjelja, 25 Siječanj 2015 18:00 Autor:

MOK Vukovar je u drugi dio sezone ušao s jako velikim ambicijama. Momčad se dobrano pojačala i očekuju plasman u prve četiri ekipe te kasnije i ulazak u play off. Primarni cilj je izboriti plasman u TOP 4 ekipe, a prva i vjerojatno najteža prepraka je odrađena besprijekorno. Na vrlo teškom i neugodnom gostovanju pala je OK Centurion Pula rezultatom 0-3 (20-25 18-25 19-25).

Ako ćemo uspoređivati Vukovar u odnosu na prošli dio sezone, možemo uvidjeti da je to potpuno drugačija momčad. Promjene su zaista brojne. U momčad su iz Murse stigli braća Vranješ (primači), Puljić (jedan od najboljih srednjih blokera lige), Dudaš (libero) te Pap (tehničar) koji je prošle godine nastupao za Mursu. Tu je i drugi libero Ivković koji je također bio član Murse prije nekoliko godina, kao i primač Kolarić. Za trenera su doveli Đekića koji je donedavno vodio osječki ženski odbojkaški klub.

Utakmica u Puli je bila od velike važnosti za Vukovar, a izjavu je dao primač Luka Vranješ, jedan od braće koji su tijekom ove sezone napustili Mursu zbog nezadovoljstva.

-Da, utakmica je bila od iznimne važnosti i svi smo je shvatili vrlo ozbiljno. Nakon samo 15-ak dana mini priprema možemo biti zadovoljni igrom, a posebno rezultatom.
U novom klubu do sada je sve bilo pozitivno. Trenira se dobro, nas petorica "novih" Osječana smo se priključili, a ekipa nas je stvarno lijepo prihvatila. Uglavnom su to sve igrači koje znamo i sa kojima smo igrali u Mursi prijašnjih godina. Trener Đekić nas priprema za nastavak sezone jako dobro. Podižemo formu iz tjedna u tjedan i vjerujemo da ćemo ostvariti naš cilj, a to je ulazak u elitnu skupinu. Naravno, u play offu ćemo dati sve da nekome sa vrha pomrsimo račune.

Što se tiče utakmice u Puli, prije svega moram pohvaliti njihovu publiku jer atmosfera koju su napravili zaslužuje svaku pohvalu. Bio je užitak igrati pred punim tribinama gostujućeg terena, a ne doživjeti ni jednu ružnu riječ na svoj račun, već samo navijanje za svoj klub. Bilo bi lijepo da je navijanje svuda takvo. Utakmica je bila dobra, ali naša pobjeda nije ni jednom došla u pitanje iako još nismo uigrani ni približno kako želimo. Puli puno sreće u nastavku sezone. želim im da uđu u prvu skupinu jer njihova publika zaslužuje gledati najbolje od hrvatske odbojke.

Mi nastavljamo s radom i veselimo se jakim utakmicama koje nas čekaju u drugom dijelu sezone. Velika je čast bratu i meni nastupati za ovaj klub i predstavljati grad Vukovar u prvoj ligi jer dobro znamo kakvo mjesto ima u povijesti Hrvatske i srcima svih naših ljudi. Nadamo se i vjerujemo da klub, a grad pogotovo, čeka svijetla budućnost kakvu i zaslužuje – opširno i vrlo emocionalno izjavljuje Vranješ.


Vukovaru želimo puno sreće u daljnjem tijeku sezone i vjerujemo kako će ovaj lijepi sportski projekt uspjeti u svojim ambicijama.

 

Autor: Mario Šalinger