×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 150

Eva Mori mlada Slovenska odbojkašica

Objavljeno: Petak, 31 Svi 2013 14:11 Autor:
Eva Mori jedna od najtalentiranijih odbojkašica u Europi.....
Eva Mori, mlada Kanalčanka (Slovenija), stara tek 17. godina ovog su se ljete ostvarile sve želje na Europskom prvenstvu za kadetkinje u Baru (Crna Gora). Nezina je mladost posvećena odbojci, koju je započela trenirati sa 7 godina u osnovnoj školi u Kanalu, kod svog djeda Franca Bukovca i kasnije i kod majke Patricije (ex reprezentativka YU). Kada se je u Kanalu osnovao ženski klub Eva je već tada sa pozamašnim znanjem odobojkaške tehnike započela i sa takmičenjem u mini odbojci gdje je sa ekipom dosegla najviši plasman na državnom prvenstvu.

Njezin prvi nastup za slovensku kadetsku reprezentaciju bile su kvalifikacije za EP, organizirane u Kanalu prije dvije godine, gdje se je sa tek navršenih 15 godina zajedno sa ostalim reprezentativkama pod vodstvom trenera Borisa Klokočovnika uspjela uvrstiti na EP u Turskoj. Njezino drugo EP je bilo juniorsko koje je isto bilo u Turskoj, gdje su se uspjele uvrstiti u samu završnicu prvenstva te završile na odličnom 8. mjestu. U sječnju Ove godine Eva je zajedno sa kadetskom reprezentacijom na kvalifikacijskom turniru održanom u Novoj Gorici bez izgubljenog seta izborila plasman na EP koje je održano u Baru (Crna Gora). Na tom je prvenstvu dokazala svoje kvalitete te je kao kapetanica zajedno sa suigračicama osvojila 6. mjesto u Europi, što im je omogućilo direktan plasman na SP koje se u srpnju održva na Taivanu. Po izboru odbojkaških stručnjaka na tom je prvenstvu Eva proglašena najboljom organizatoricom igre EP – a. Njezini snovi tako postaju stvarnost.

Eva članica kadetske reprezentacije je svojim igrama dočekala i poziv u seniorsku selekciju. Prije par dana vratila se iz Perua gdje je na Unique cupu pred 6000 gledalaca Slovenska kadetska reprezentacija pobjedila u finalu domaćina turnira ekipu Perua. Na turniru su pored domaćina Perua i Slovenije još nastupile ekipe Taivana i Dominikanske republike. Eva je i na tom turniru proglašena najboljim organizatorom igre.

Za Evu Mori jedna od natalentiranijih odbojkašica u Europi pokazuju zanimanje kako domaće tako i ekipe iz inozemstva. Zaželimo joj uspješan put kako u reprezentaciji tako u klubu za koji nastupa te napredovanje u još bolju i kvalitetniju igračicu što svakako zaslužuje sa svojih 17 godina.