Fanatičnim htijenjem porečke odbojkašice ušle u finale lige

Objavljeno: Subota, 11 Travanj 2015 22:47 Autor:

Uz pjesmu u autobusu Porečanke su uplovile u finale I HŽOL. Danas su, u trećoj utakmici polufinala, upravo dalmatinskim načinom, uz veliko htijenje i „dišpet“, porazile Marina Kaštelu i izborile finale lige što je samo po sebi veliki uspjeh. Isti se samo povećava kada se zna je trener Stojaković danas bio lišen usluga standardnih Burilo, Pahović, Brletić, Šain, Duspara i Ćosić.

Prvi set bolje su otvorile Porečanke pa nakon uvodnih 1:1 bježe na 2:4. Uspjele su ih tu držati na poen-dva Kaštelanke, ali samo do 7:9 kada gošće odlaze na prvu osjetniju prednost serijom od pet poena pa u tom trenutku imaju 7:14. Iskoristile su to Porečanke i vrlo brzo otišle na 11:17, a zatim i „zatvorile“ set u svoju korist.


U drugi set bolje ulaze domaće odbojkašice pa vrlo brzo imaju 7:3. Dobrim prijemom smanjile su Porečanke to na 10:8, ali uhvatile su „bolji ritam“ domaće pa vode cijeli set, a već na 22:17 bilo je jasno kako će Kaštelanke poravnati. Miljak je u više navrata pokazala odličan servis, a Stojakovićeve djevojke nisu imale odgovor na to.

Treći je set bio „infarktan“. Dok se Porečanke nisu odvojile na 12:14, nijedna momčad nije imala dva poena prednosti. „Namirisale“ su tu prigodu gošće pa otišle na 15:19, a na 16:22 „utihnule“ su sve nade Dalmatinki. Strpljivu igru nastavile su Porečanke i u četvrtom setu kojeg otvaraju sa 1:3 i 2:5.

No, domaće se ne predaju tako lako, pa poravnavaju, a na 8:8 Porečanke prave „dar-mar“ u dvorani i dolaze do 8:12. Kada je semafor pokazao 13:17, Stojaković je vjerojatno znao da su na pragu finala, a njegove djevojke su kvalitetnom igrom do kraja seta u nj i ušle. Na 18:24 propustile su jednu meč loptu, a onda sljedeću iskoristile za veliko slavlje u Kaštel Starom, ali gostujućih igračica.

Po okončanju susreta javio nam se trener Stojaković, vidno sretan zbog ishoda: „Ne smijem nikoga izdvajati. Moje djevojke odigrale su iznad svojih trenutnih mogućnosti, pokazale su veliko zalaganje. Ovo je pobijedila momčad koja je u Dalmaciji, kao i ona koja nas čeka u Poreču. Presretan sam, odradile su sve ono što smo se dogovorili.“

I HŽOL
ŽOK MARINA KAŠTELA-ŽOK POREČ 1:3
(16:25, 25:18, 19:25, 19:25)


KAŠTEL STARI: SD Kaštela GLEDATELJA: 200
SUCI: Milan RAJKOVIĆ i Sandro NIESSNER (oba Rijeka)

ŽOK MARINA KAŠTELA: Botić (L), Vukasović (L), Šiško, Jurić, Vidović, Ćurak, Vukić, Barić, Bučević, Uljević, Bilić i Miljak.
TRENER: Milorad KRUNIĆ

ŽOK POREČ: Novosel, Zahirović (L), Levak, Račić, Jakšetić, Rupčić, Sučić, Žužić, Abramović i Sliško.
TRENER: Miodrag STOJAKOVIĆ

Autor: Elvis Uravić/istrasport.eu