Fančović: Nikome nećemo priznati da je bolji od nas

Objavljeno: Subota, 22 Kolovoz 2015 20:36 Autor:

U pripreme za novu sezonu proteklog ponedjeljka navečer krenule su i odbojkašice Osijeka 06. Prvoj prozivci trenera Daria Fančovića u maloj dvorani Gradski vrt odazvalo se 13 igračica, nedostajala je samo kadetska reprezentativka Petra Krpan.

U odnosu prema prošloj sezoni igrački je kadar doživio brojne promjene, iz drugog dijela prvenstva nema čak četiri standardne igračice te je jasno kako će treneru Fančoviću trebati vremena da sve ponovo posloži.

Kadar se znatno promijenio, na žalost, to je tako. Ako pogledamo cijelu prošlu godinu, ostali smo bez šest igračica. I klub koji bolje stoji osjetio bi tako drastične promjene, ali nadam se da će ih igračice koje su tu uspješno zamijeniti. Cilj nam je afirmirati naše mlade igračice, stoga smo priključili i neke iz mlađeg pogona te vjerujem da će i one naći svoje mjesto u ekipi.

Klub su napustile Ema Kolarić (Kaštela), Dora Lulić (SAD), Tea Magdić (Vinkovci) i Doris Krivić, s kojom se klub nije uspio dogovoriti, a još zimus iz osječkog su kluba otišle Dunja Novalić i Ines Nikšić.

Umjesto njih doveli smo iz Đakova srednjeg blokera Kristinu Zirn, iz Vukovara tehničarku Karolinu Kovač, iz zagrebačkog Fortisa Vinkovčanku, primača Ivu Barunčić, koja može igrati više pozicija, a vratila nam se naša bivša igračica Tajana Pavičić. U kadru svakako zaslužuje biti i naša Katarina Pavičić, kadetska reprezentativka.

S obzirom na brojne promjene u sastavu nije jednostavno postaviti ciljeve za novu sezonu. Osječki je klub i dalje u 3. skupini 1. A lige, u prošlom prvenstvu za malo je ostao prekratak za korak naprijed, no Fančović vjeruje kako će njegove djevojke imati snagu ove sezone ponovno se ravnopravno boriti za ulazak u 2. skupinu.

Kao sportaši, svi uvijek ciljamo na plasman u viši rang. Lani su nas mnogi proglašavali favoritima, a na kraju nam je nedostajala jedna pobjeda da ostvarimo naš cilj. Sad smo daleko od te uloge, nitko nas ne smatra favoritima. No uvijek igračicama govorim da je ranjeni lav najopasniji. Nećemo nikome priznati da je bolji od nas. Za razliku od prošle godine, cure će sigurno biti bolje pripremljene, a ako nas mimoiđu ozljede, mislim da ćemo biti opasni za sve.

Osječanke će bazični dio priprema odraditi u svom gradu, kombinirajući vanjske terene (Copacabana, Perivoj kralja Tomislava, Srednjoškolsko igralište) i dvoranu Gradski vrt. Prva pripremna utakmica u planu je za tri tjedna, a prvenstvo počinje sredinom listopada. Kao i trener, kapetanica Ivana Grubeša s optimizmom kreće u pripreme za novu sezonu.

Ciljevi su nam kao i prošle godine, ali nadam se da ćemo ih ove ostvariti. Mlađa smo ekipa, no mislim da ćemo se dobro slagati, bez svađa i razdora, tako da vjerujem da bismo ove godine mogli izboriti ulazak u višu skupinu. Odlaske igračica pokušat ćemo nadomjesiti novim imenima i kvalitetnim radom te mislim kako neće biti problema i da ćemo biti dovoljno jaki da ostvarimo što smo si zacrtali – plasman u 2. skupinu – poručila je na prvom okupljanju svoje ekipe kapetanica osječkog prvoligaša Ivana Grubeša.

Kadar za sezonu

Trener Dario Fančović u kadru za sljedeću sezonu ima ukupno 14 igračica. To su Ivana Grubeša, Iva Barunčić, Antonia Volmut, Katarina Bilić, Mirna Matković, Karla Šimunec, Barbara Fabulić, Ines Grahovac, Lea Grahovac, Karolina Kovač, Tajana Pavičić, Kristina Zirn, Katarina Pavičić i Petra Krpan.

Izvor: Glas Slavonije