Fantastična tri bloka za početak i sva tri boda na kraju s Baldekina

Objavljeno: Srijeda, 21 Listopad 2015 00:40 Autor:

Svoje prvo gostovanje Gorica je otvorila fantastično i furiozno s tri fenomenalna bloka. Najmlađi na terenu, Matej Orešković prvo je upisao dva za redom a zatim Janjanin dodao i treći te na startu goste odveo na 3:0. Prilično uzdrmani, domaćini su glatko izgubili set. Nakon osvojenog prvog ligaškog boda i dobivanjem drugog seta „na razliku“ Gorica je odlučno krenula u treći s namjerom da s Baldekina odnese sva tri boda i na posljetku u tome uspjela. U drugoj utakmici sezone Goričani su svladali Šibenčane s 3:0 u setovima (25:17, 25:23, 25:21).

Iako oslabljeni zbog odsustva kapetana Jurice Skorina, Gorica nije dala ni trenutak OK Šibeniku 91 da preuzme inicijativu u utakmici. Umjesto Skorina zaigrao je junior Matej Orešković koji je svojom igrom dokazao da mu je i više nego dostojna zamjena, dok je kapetansku palicu preuzeo Mario Nikolaus te tu je ulogu prihvatio veoma odgovorno: „Iznimna je čast biti kapetan ovim dečkima. Po mom mišljenju pozicija kapetana u momčadi je iznimno važna ukoliko je on karizmatičan i autoritivan. Jurica je inače taj koji daje sigurnost momčadi, no u ovom slučaju je momčad nadoknadila njegov nedostanak i zbog toga sam jako sretan.“

Utakmica je počela dobrim i konstantnim servisima tehničara Josipa Pribanića i snažnim blokovima Oreškovića i Janjanina te se Gorica brzo našla u vodstvu 5:1. Dečki se nisu opuštali te su taj set lagano priveli kraju. Iako s vodstvom od 1:0 u setovima, trener Jurica Marušić od igrača je tražio da igraju kao da je 0:0 te ponavljao kako kraj utakmice nije još ni blizu. Šibenčani ovoga puta nisu dali da se Goričani već u startu odvoje. Ključan trenutak ovoga seta je dobivanje crvenog kartona protivničkog srednjaka Dine Jurlina sredinom seta zbog nesportskog ponašanja. Igrači Gorice iskoristili su prodrmanost u Šibenskim redovima te došli do prvog boda u gornjem domu 1.A hrvatske odbojkaške lige.

Ovo je bila vrlo neuobičajena utakmica za nas, krenuli smo neočekivano dobro u svaki set i održali visoku razinu igre tijekom cijelog seta. Naravno da se kad tad dogodi pad u našoj igri, jer treniramo puno manje od naših protivnika i nismo na fizičkoj razini kao oni. Drago mi je da je momčad na krajevima seta, kada je bilo psihički najteže, odigrala koncentrirano kako to i doliči pravoj ekipi“ rekao je Nikolaus te dodao kako se nisu htjeli zadovoljiti samo s jednim bodom. Stoga u treći set Goričani ulaze dodatno nabrijani, i tijekom cijelog seta ne daju naznake Šibenčanima da bi se mogao igrati četvrti set. U samoj završnici seta, pri rezultatu 23:21 za OK Goricu, sudac ponovno vadi crveni karton,  ovoga puta za Nikšu Dell'Orca, te tako Goričani dobivaju servis za meč. Odmah, prvu priliku, Gorica je odlučno iskoristila i završila set s 25:21 te otišla kući s prvom pobjedom u ligi i prva tri boda.

Za kraj Nikolaus je komentirao utakmicu u cjelini: „Prevagnuo je momčadski duh i timska igra. To je ono po čemu je naša momčad prepoznatljiva i po čemu je možda i najbolja u ligi. Ovo je bila tipična pobjeda momčadi protiv individualne kvalitete i svaki igrač je podjednako zaslužan. Po mom mišljenju utakmica je dobivena servisom i blokom, elementima koji u utakmici protiv Rovinja nisu funkcionirali. Taktički smo servisima odaljili njihove napadače od mreže, a blok i obrana su učinili ostalo.“

Sljedeća utakmica na repertoaru je uzvratna Kup utakmica protiv Siska koja se igra u 19.30 h u srijedu, 21. listopada ,  na domaćem terenu.