Filipu Šestanu poziv i u seniorsku reprezentaciju

Objavljeno: Ponedjeljak, 31 Prosinac 2012 14:58 Autor:
PRAZNICI S REPREZENTACIJOM - Filip Šestan PRAZNICI S REPREZENTACIJOM - Filip Šestan Foto: Vedran Sitnica
Filip Šestan (1995.) i Mateo Kvartuč (1996.), članovi prve momčadi Odbojkaškog kluba Zadar, nastupaju za hrvatsku juniorsku reprezentaciju u Mariboru na turniru Srednjoeuropske lige (MEVZA).

Filip Šestan (1995.) i Mateo Kvartuč (1996.), članovi prve momčadi Odbojkaškog kluba Zadar, nastupaju za hrvatsku juniorsku reprezentaciju u Mariboru na turniru Srednjoeuropske lige (MEVZA). U prvoj utakmici Hrvatska je pobijedila Mađarsku 2:1 (25:15, 20:25, 25:22), uz Šestanovih 13 poena. Šestan je i kapetan reprezentacije koju od 2. do 7. siječnja očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U klub s Višnjika ovih je dana stiglo još jedno priznanje za njihovog najboljeg mladog igrača. Naime, Šestan je i na širem popisu seniorske reprezentacije. Riječ je o popisu na kojem su uglavnom mladi igrači iz Prve A lige. Tako se prvi put dogodilo da je jedan igrač Zadra pozvan u najjaču nacionalnu selekciju.

Ostatak prve momčadi Zadra je na odmoru do 7. siječnja. U drugom dijelu sezone Zadrani će igrati bez Ivana Škare, koji odlazi na brod, a Marin Masnić, trener, potvrdio je mogućnost angažiranja jednog novog igrača. Riječ je o Bobanu Čavragu (1998.), dosadašnjem članu drugoligaša Petrinje koji igra na poziciji korektora. Čavrag, koji je nastupao i u Prvoj A ligi za Sisak, je dobio posao u Zadru gdje je već počeo s treninzima. Bude li sve u redu nakon 1. siječnja, kada počinje prijelazni rok, Čavrag bi trebao biti registriran za Zadar.

Autor: Šime Ćurko