Finale KUP-a ZOS-a

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016 13:02 Autor:

U srijedu, 16.lipnja 2016., ispred 100-njak iznimno glasnih navijača,  Amazonke su u  finalu pobijedile drugoligaša OK  Novi Zagreb i zasluženo osvojile KUP-a ZOS-a.

Prema samom rezultatu  3 : 2 (25:23, 14:25, 22:25, 25:12, 15:12) vidljivo je koliko su htijenja uložile obje ekipe kako bi finalna utakmica bila izuzetno zanimljiva, borbena i gledljiva. Bez obzira na nedostatak nekoliko ključnih igračica  Amazonke su širinom klupe pokazale da je osvojeni KUP rezultat iscrpnog rada, volje, truda i odricanja. Ovim putem čestitamo ekipi OK Novi Zagreb na korektnoj i borbenoj utakmici iz koje se izvuklo mnogo pouka. Sezona je privedena kraju  i završena je na dostojan i veličanstven način. Nakon dvosatne iscrpljujuće utakmice i prospavane noći ekipa se veseli sljedećoj sezoni u kojoj će imati dvostruku prigodu pokazati ekipi Novog Zagreba da ova pobjeda nije bila slučajnost.

U nastavku pročitajte izjavu trenera Tomice Rešetara.
- U završnici finala Kup-a ZOS-a susreli smo se s ekipom koja je ove godine izborila plasman u 1.B ligu i svoju je kvalitetu također dokazala pobjedom u prošlom kolu nad standardnim 1.B - ligašem OK Don Boscom, što pokazuje da se radi o iskusnoj ekipi željnoj dokazivanja! Utakmica je počela izjednačeno, međutim u završnici prvog seta pokazali smo više koncentracije i kvalitetnijom izvedbom isti završili u svoju korist! Nakon toga, u drugom setu slijedi naša opuštenost i lošiju izvedbu u obaveznoj igri što je protivnička ekipa znala iskoristiti i osvojiti drugi set popriličnom razlikom. Treći set vraćamo polako vlastitu igru i prilagođavamo se na protivničku što još uvijek nije bilo dovoljno za osvajanja seta. U četvrtom i završnom petu setu pokazujemo svoju pravu igru koju karakterizira borbenost, odlučnost i smirenost prilikom dugačkih nadigravanja, kao i bolju kondicijsku pripremljenost što na je omogućilo pobjedu u utakmici i osvajanje četvrtog naslova Kup-a Zagrebačkog odbojkaškog saveza. Čestitam svojim igračicama na uspješnoj realizaciji ovog završnog miniciklusa, čime su još jednom potvrdile da imaju kapacitet i želju za visoke ciljeve koje smo si postavili ovu sezonu, te su na ovaj način letvicu postavile više i najavile da se od njih u budućnosti mogu očekivati još viši natjecateljski rezultati.

Na kraju ne možemo a da se ne sjetimo i zahvalimo našem sedmom igraču, a to su naši navijači koji su kao i cijele sezone bili uz nas i pružili nam prekrasnu natjecateljsku atmosferu kakva se viđa samo u velikim klubovima i sredinama koje znaju kako treba izgledati odbojkaška priredba i slavlje.-