Finci uvjerljivo slavili protiv Murse

Objavljeno: Srijeda, 11 Prosinac 2013 22:03 Autor:
Finci su izgledali premoćno Finci su izgledali premoćno Foto: odbojka.hr
U lijepo popunjenoj maloj dvorani ''Gradski vrt'' odbojkaši Murse ipak nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti finskoj momčadi. Finci su slavili s uvjerljivih 0-3 (16-25 19-25 16-25) te na taj način pokazali svoju nadmoć.

Mursa je dobro otvorila utakmicu. Poveli su Osječani 3-1, ali Finci ubrzo preokreću rezultat i na prvom tehničkom time-outu imaju prednost od dva razlike. VaLePa je povela 7-10, ali Mursaši se vraćaju i rezultat je 9-10. Ipak, Kunnari odlično skraćenim servisima donosi svojoj momčadi prednost od 9-13, a do kraja seta su uspjeli povećati prednost i prvi set su dobili s 16-25.

U drugom setu VaLePa od početka ima prednost. Na prvom tehničkom time-outu je 6-8, a na drugom je već 11-16. Ipak, odličnim servisom i prolascima Prlića Mursa je nekako došla do 18-21 i imala napad da smanji na dva razlike, međutim sudac je dosudio dodir mreže i dosudio poen za Fince što je izazvalo ogorčenje igrača i publike te su suci ispraćeni brojnim zvižducima. Na kraju je VaLePa osvojila i drugu dionicu rezultatom 19-25.

U trećem setu se dogodilo nekoliko promjena u ekipi Murse. Izašao je tehničar Pap, a priliku je dobio Šućur. Isto tako je izašao i primač Celan, a u igru je ušao Vranješ. VaLePa otvara set brzim vodstvom od 1-4, ali danas također odlični Suk servira odlično i as servisom dovodi svoju ekipu do poravnanja rezultata. Nakon toga Mursa opet pada te VaLePa osvaja četiri uzastopna poena. Kod 7-11 za goste, na servis dolazi Prlić koji jakim servisima pravi probleme finskoj momčadi, a tehničar Šućur uporno traži Prlića koji prolazi kroz blok gostiju i rezultat je 9-11. Publika se probudila i počela glasnije navijati, ali Finci su preiskusni da bi dopustili bilo kakvo iznenađenje. Odlaze prvo na 10-13, a na tehničkom time-outu već imaju pet poena prednosti. Susret mirno privode rezultatom 16-25 u trećem setu.

-Finci su danas odigrali prema očekivanjima. Nemaju nikog spektakularnog, ali zato su strašno uigrani, igraju jako brzo, ne griješe, po meni su čak i dosta bolja ekipa od francuskog Setea. Mi se na prijemu još tražimo, ovo nam je već treći-četvrti libero ove sezone i to nam je jedna rak rana. Sad nam se Celan vratio pa se nadamo da ćemo uz njega dobiti veću sigurnost na prijemu, ali nama je gotovo svaka utakmica drugačija postava tako da nam treba vremena da se nađu pravi recepti i da se uigramo. S obzirom da ova utakmica nije bila toliko najavljivana kao ona protiv Setea, publika se odazvala u lijepom broju i želio bih im zahvaliti na lijepom navijanju i nadam se da smo barem malo ispunili njihova očekivanja – izjavio je poslije utakmice kapetan Murse Tomislav Suk.

U momčadi VaLePe svakako moramo izdvojiti Ollija Kunnarija koji je odigrao odličnu utakmicu. Blok Murse za njega nije imamo rješenja, dok je i sa servisom radio određenih problema. Isto tako je srednji bloker Eduard Venski odigrao odličnu utakmicu gdje stalno prolazio blok Murse, a i serviro je odlično.

U igri Murse moramo izdvojiti Prlića koji je napadački odigrao izvrsnu utakmicu, a jakim servisom je radio dosta problema na finskom prijemu. Kapetan Suk je također odigrao odličnu utakmicu na prijemu, a servisima je također pravio probleme.

Uzvrat je točno za tjedan dana u Finskoj, a spomenimo i da je naš drugi predstavnik u Challenge Cupu također poražen. Istanbul BBSK je bio prejak za Kaštelansku Mladost i slavili su rezultatom 3-0 (25-23 25-18 25-20).

Autor: Mario Šalinger