Fortis u napetoj završnici pobijedio Olimpik

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 11:34 Autor:

U subotu, 11.ožujka 2016. u 16 kolu 1.B NOL, seniorke Olimpika nadigrane  su u SD Trnsko od vodeće ekipe 1.B odbojkaške lige OK Fortis Volte rezultatom 3:2.

Kao što smo i najavili,ovo je bila izuzetno borbena, zanimljiva i gledljiva utakmica koja lideru prvenstva Fortis Volti  nije omogućila opuštanje i laganu pobjedu.Amazonke su ovoga puta bile nadomak pobjedi, ali nažalost ono što je točno nedostajalo otišlo je,ovaj put, na stranu domaćina.U nastavku prvenstva u nedjelju, 20.ožujka u 13,45, u ŠD Trnsko očekujemo OK Osijek koji ne dolazi izgubiti, ali Amazonke su spremne na novu pobjedu.
Kako je sve to vidio trener Amazonki pročitajte u nastavku.
Trener je izjavio sljedeće:
Na ovoj utakmici smo potvrdili da nam pripada pozicija pri vrhu prvenstvene ljestvice! Prije svega čestitamo protivniku na zasluženoj pobjedi, a nama preostaje žaljenje za propuštenom prilikom! U prva dva seta nije se po našoj igri dalo naslutiti da će utakmica završiti u pet setova! Do tehničkog time-auta u prvom setu držali smo se s visokim ritmom protivničke igre, međutim nakon toga prepustili smo se letargiji koja se je prenijela i u drugi set, te smo bez odlučnosti i ideje prepustili protivniku vodstvo. U trećem setu nakon promjene  u početnoj postavi i laganom opuštanju protivničke ekipe preuzimamo inicijativu i pokazujemo igru koja nas je krasila na prethodnim utakmicama, te pod kontrolom držimo rezultat i osvajamo treći i četvrti set. U petom setu presudila je bolja koncentracija protivnika i naš poveći broj grešaka u završnici seta. Na taj način protivnička ekipa je cijelo vrijeme imala minimalnu poensku prednost kojom je na kraju osvojila set i utakmicu. Sada naš fokus mora biti usmjeren na sljedeće kolo gdje moramo tražiti priliku za maksimalnim osvajanjem bodova i pokazati da duži period možemo zadržati stabilnost i kvalitetu u igri.