Francuski bogataši ipak su ranjivi?

Objavljeno: Petak, 25 Listopad 2013 20:50 Autor:
Sve je trajalo 75 minuta, a u tom vremenu osječki odbojkaši nisu bili ravnopravan suparnik Arago de Seteu, ponajboljoj francuskoj momčadi posljednjih godina.

Na svojoj europskoj premijeri Mursa-Osijek doživio je očekivan, ali ipak malo preuvjerljiv poraz u prvom susretu šesnaestine finala Kupa CEV-a. Domaćin je slavio s glatkih 3:0, a odbojkaši s Drave osvojili su samo 42 poena, što je u konačnici i najbolji pokazatelj da nisu bili ni približno ravnopravani.
Proračun milijun eura

U drugom setu “mursaši” su uzeli samo osam poena, stoga je jasno da je domaćin posao mogao odraditi brže i uvjerljivije.

- Znali smo snagu domaćina, koji nas je dočekao “napaljen” i silno motiviran. Arago de Sete ima u domaćem prvenstvu četiri poraza, stoga je bilo jasno da protiv nas želi ostvariti prvu pobjedu sezone. Do nje su došli bez problema, mi smo samo na trenutke igrali na nešto višoj razini, a to protiv takvih momčadi ne prolazi - rekao je Ivan Trusić, “srednjak” osječke momčadi, kojoj se ipak nema što zamjeriti.

Kada je protivnik momčad s proračunom od oko milijun eura (prijašnjih sezona bio je i dvostruko veći, nap.a.), jasno je da se to drastično vidi i na igračkom kadru. Taj koji ima Sete mnogo je kvalitetniji, ali i puno iskusniji. Većini “mursaša” ovo je bio prvi susret ovakve vrste, jasno da je postojala i trema. Zato je igrač-trener Robert Celan pružio priliku svim igračima u zapisniku.
Svi dobili prigodu

- Rezultat se tako kretao da su svi igrači dobili priliku da osjete igranje jedne europske utakmice. Francuzi su nas dobro proučili, od početka su preuzeli inicijativu. Sjajnim blokom su nas napadački osujetili, a moguće je da su mlađi igrači malo i podlegli atmosferi. Ipak se igralo pred gotovo 1000 gledatelja, od kojih smo na kraju ipak nagrađeni pljeskom i skandiranjem “Osijek, Osijek” - kaže igrač-trener Mursa-Osijeka, koji vjeruje da će uzvrat biti neizvjesniji.

- Kakav bih to bio sportaš kada bih rekao da ćemo nakon uvjerljivog poraza u prvoj utakmici isto proći i u drugoj. Siguran sam da smo iz ovog poraza izvukli pouke. Nije Sete neranjiv, ali mi ćemo morati igrati puno bolje ako želimo biti ravnopravni. Naravno, uz podršku navijača u Gradskom vrtu, ako se pruži prilika, željeli bismo uzvratiti istom mjerom - kaže Celan, kod kojeg pesimizam ne stanuje ni nakon glatkog poraza.

Bez obzira na to, treba u sljedeću srijedu (18 sati) doći u Gradski vrt i podržati Mursu-Osijek na domaćoj europremijeri.

Autor: N. Benčina