Galatasaray na popravnom ispitu

Objavljeno: Nedjelja, 18 Ožujak 2012 21:13 Autor:
Rumunjska Constanta u prvoj utakmici polufinala Cev kupa priredila je novo iznenađenje. Nakon što su izbacili ruski Dinamo iz Krasnodara, neočekivano uvjerljivo dobili su prvu utakmicu protiv Galatasaraya. Pokazali su da se mogu nositi sa turskim klubom, iako je prije polufinala Galatasaray slovio za favorita. Do pobjede je Constanta došla bez izgubljenog seta. Nije ih omela ni ozljeda kapetanke Gavrilescu koja je susret napustila već u prvome setu. Predvodile su ih Bjeloruskinja Zakreuskaya sa 17 poena, te Srpkinja Vešović sa 15. Nakon utakmice zadovoljan izdanjem svoje momčadi bio je trener Constante Dragan Zakoč.

Evo njegove izjave nakon prve utakmice:

- Galatasaray je težak protivnik, ali nakon što smo pobjedili Dinamo Krasnodar u obje utakmice, htjeli smo pokazati još više. Težak su protivnik. ali večeras smo iskoristili slabosti u njihovoj igri. Ako sa istim stavom i kvalitetom odigramo uzvratni susret u nedjelju u Turskoj, mislim da imamo dobre šanse za konačnu pobjedu.

Turska momčad večeras mora odigrati znatno bolje. Prvu utakmicu nisu bili na zadovoljavajućoj razini. Imali su premalo raspoloženih igračica, element koji će trebati znatno popraviti danas u igri, zasigurno je prijem. U prvoj utakmici dobro je odigrala Kubanka Calderon, osvojivši 24 poena sa 57% realizacije. Donekle je zadovoljila Erić, te naravno talijanska tehničarka Lo Bianco. Večeras će im se za pobjedu morati pridružiti još neko. Njihova je prednost domači teren i podrška iz publike koja zasigurno neće izostati. Galatasaray kao klub ima iza sebe vojsku navijača i sigurno da će podrške biti večeras. Ako pobjede u utakmici biti će u prilici kroz zlatni set izboriti finale u kojem ih čeka talijanski Busto Arsizio. Za momčad u koju je uloženo dosta novca prije početka sezone ispadanje od Constante vjerovatno bi bilo proglašeno neuspjehom.

Još prije polufinala cilj Galatasaraya u ovom natjecanju nije krio trener ekipe Dragan Nešić:

- Mi smo sretni što smo se plasirali u polufinale Cev kupa, ali naš je cilj plasirati se u finale.

Constanta ima kapital iz prve utakmice, ali još ništa nije rješeno. Za finale potrebna im je pobjeda i danas, ako ne u utakmici onda barem u zlatnome setu. Da ih ne čeka lak zadatak zna i blokerica Constante, Bugarka Zarkova. Evo što je ona izjavila nakon prve utakmice u Rumunjskoj:

- Galatasaray je sastavljen od mnogo iskusnih igračica koje igraju za reprezentacije svojih zemalja. Mislim da su jači od našeg prethodnog protivnika Dinama iz Krasnodara, jer u svom sastavu imaju odličnu tehničarku Lo Bianco. Mi ćemo dati sve od sebe u uzvratu u Istanbulu, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.

 

Na kraju, vidjeli smo što se dogodilo: Galatasaray - 2004 Tomis Constanta (3:0)