Galatasaray u lovu na ''zlatni set''

Objavljeno: Četvrtak, 23 Siječanj 2014 09:54 Autor:
Domaćin za ''zlatni set'' treba pobjedu od 3:0 ii 3:1, Cannes dalje vode i dva osvojena seta u Istanbulu. Galatasaray u utakmicu ulazi motiviran, nedostajati će im Montano, koje nije bilo ni u prvoj utakmici, dok je Cannes oslabljen za izostanak Grothues.

Francuski prvak Cannes u Istanbul je stigao s rezultatskom prednošću i zahvaljujući pobjedi od 3:1(25:17, 25:21, 25:27 i 25:23) bliži je prolazu dalje. Ipak, svjesni su u francuskom taboru da još ništa nije gotovo, ali bez obzira na ishod današnje utakmice ''zlatni set'' imaju osiguran. Mogla je prva utakmica biti okončana u tri seta, ali nije niti puno nedostajalo da ode u lutriju petog. Presjekla je Cannes u trećem ozljeda vrlo važne primačice, nizozemske reprezentativke Grothues

- Jako sam zadovoljan igrom koju smo pružili u gotovo sva tri stri seta, dok se Maret(op.a Grothues) nije ozljedila - rekao je trener Cannesa Yan Fang po završetku prve utakmice.

Nizozemka je ozbiljno ozljeđena i neće je večeras biti u sastavu Cannesa. Zamjenu za nju Yan Fang najvjerojatnije će pronaći u vrlo dobroj Crnogorki Bokan. Do pobjede u prošlotjednoj utakmici Cannes je došao prije svega zahvaljujući bloku, koji je donio čak 15 poena. Napad je također odradio dobru utakmicu, završio je s 47% realizacije. S 25 poena predvodila ga je odlična Talijanka Centoni.

- Za pobjedu danas moje igračice morale su biti dobre u svim elementima igre. Agresivno i jako su servirale, napadale različitim načinima, dobro igrale u obrani, borbeno i s osmijehom na licima, da ne spominjem blok, kojim smo došli do jako puno poena pogotovo u četvrtom setu - zaključio je trener Cannesa nakon prve utakmice.

Ako ponovi igru iz prve utakmice kada je igrao odlično Cannes ima šansu u Istanbulu proći dalje i bez ''zlatnog seta''. Proteklog vikenda u tri seta u prvenstvenoj utakmici nadigrali su Quimper u gostima. Odmarala je Rašić, ostatak početne postave svo vrijeme je proveo na terenu. Osim Grothues već uobičajeno će kod Cannesa izostati kapetanka Ravva.
Galatasaray je pred oglede protiv Cannesa ostao bez iznimno važne Kolumbijke Montano. Radi se o odličnoj korektorici koja se zarazila hepatitisom, te je vjerojatno izgubljena za ovu sezonu. Pravu zamjenu za nju nemaju, u prvoj utakmici tako je na poziciji korektora igrala primačica Ozsoy, gotovo sigurno ćemo je i danas vidjeti u istoj ulozi. Solidno je odradila posao u Cannesu, s 27 poena predvodila Galatasaray.

- Uzvrat protiv Cannesa biti će pravi izazov za nas i tog smo svjesni. Ekipa je iznimno motivirana nakon što smo proteklog vikenda u domaćem prvenstvu odigrali dobru utakmicu protiv Vakifbanka. Ne želimo propustiti šansu koju imamo, vrlo smo motivirani za proći u sljedeću rundu ovog natjecanja - najavio je današnji susret trener Galatasaraya Barbolini.

Izgubio je Galatasaray od Vakifbanka u pet setova, ali i postao prva ekipa, koja je ove sezone klupskom svjetskom i europskom prvaku uzela bod. Dobra igra iz te utakmice budi optimizam pred današnji susret, te podiže samopouzdanje. Propustile su je tehničarka Lo Bianco i blokerica Veljković, potonja zbog ozljede trbušnog zida, zbog koje je i danas upitan njen nastup. Pravo na pogrešku turska ekipa nema, za izboriti ''zlatni set'' mora dobiti utakmicu s 3:0 ili 3:1. Potom maksimalno odigrati i taj odlučujući set, koji mnogi nazivaju lutrijom.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com