Goran Zec, novi trener Odbojkaškog kluba 'Karlovac'

Objavljeno: Petak, 16 Kolovoz 2013 21:58 Autor:
Na sjednici Upravnog odbora Odbojkaškog kluba “Karlovac” za novog trenera prve muške momčadi imenovan je Goran Zec, koji je do sada bio trener mlađih dobnih kategorija u klubu. Mladi igrači kluba igrali su pod vodstvom Zeca u seniorskoj konkurenciji za Odbojkaški klub “Četiri rijeke”.

Goran Zec dugi niz godina bio je igrač “Karlovca”, a kao trener istaknuo se radom i uspjesima sa ženskom ekipom Odbojkaškog kluba “Plavi zmaj” iz Duge Rese. Mladi trener prihvatio se odmah posla, a trenutačno radi na popunjavanju stručnog stožera, te na slaganju prve momčadi za novu sezonu. Razgovarali smo s Goranom Zecom o dosadašnjoj trenerskoj karijeri, o pripremama za novu sezonu, te o planovima i ciljevima.

Kada ste se počeli baviti odbojkom?

- Počeo sam trenirati odbojku 1992. godine. Igrao sam za “Karlovac” i na kraju igračke karijere za “Četiri rijeke”. Prestao sam igrati 2010. godine i u potpunosti se posvetio trenerskom pozivu. Kao trener počeo sam 2005. godine. Tada sam trenirao ekipu Osnovne škole Turanj, a radio sam i sa “Četiri rijeke”. 2006. godine preuzeo sam ekipu “Plavog zmaja” iz Duge Rese. U početku je to bilo privremeno, no svidjelo mi se i ja sam ostao. Djevojke su sjajno radile na treninzima i odmah sam uvidio da ekipa ima potencijala. Ostao sam trener “Plavog zmaja” sve do 2011. godine.

Koji su vaši najveći uspjesi s ekipom “Plavog zmaja”?

- Kada sam preuzeo tu ekipu, cure su bile devete u trećeligaškom rangu, a zatim su iz godine u godinu napredovale. Bili smo prvaci u drugoligaškom rangu i prošli kvalifikacije za Prvu B ligu, no morali smo odustati od nastupa u tom rangu zbog financija. Jako sam zahvalan ljudima iz “Plavog zmaja” što su mi dali priliku da vodim tu ekipu. Imao sam slobodne ruke u radu, nitko mi se nije petljao u posao, a cure su vrhunski odradile sve zadatke. Imam zaiste lijepe uspomene na rad u “Plavom zmaju” i moram reći da sam kao trener napredovao u toj ekipi. No, 2011. godine dobio sam poziv da budem profesionalac u Odbojkaškom klubu “Karlovac” i ja sam ponudu prihvatio. Do tada sam kao inžinjer strojarstva radio svoj posao, a kao trener bio sam honorarac. Pružila mi se prilika da budem profesionalac u odbojci, a to je za mene ponuda koju sam morao prihvatiti. 1. rujna 2011. godine počeo sam raditi kao profesionalac u Odbojkaškom klubu “Karlovac”.

U “Karlovcu” ste preuzeli mlađe dobne uzraste. Kako je bilo?

- Preuzeo sam mlađe kadete, koje sam vodio i u “Četiri rijeke” u seniorskom natjecanju. 2012. godine mlađi kadeti “Karlovca” osvojili su drugo mjesto na državnom prvenstvu, a ove godine smo bili treći na kadetskom prvenstvu. Moram istaknuti da smo imali daleko najmlađu ekipu. Samo jedan igrač iz ekipe je rođen 1996. godine, a svi ostali 1997. godine. Istovremeno, dečki su odlično igrali u drugoligaškom natjecanju u seniorskoj konkurenciji. Igrali smo protiv momčadi u kojoj su igrači od trideset i četrdeset godina. No, to je za mlade igrače jako važno zbog stjecanja iskustva.

Je li vas iznenadila odluka Upravnog odbora kluba da preuzmete prvu momčad?

- Pa, na neki način i je. Očekivao sam da ću prvu momčad preuzeti recimo za dvije godine, kada ovi kadeti postanu juniori, no ispalo je da sam postao trener prve momčadi godine dvije godine ranije. No, što je tu je, idemo raditi. Pred nama je rad i samo rad. Šest kadeta prebacit ću u prvu momčad. Vrlo je važno da mladi igrači i dalje igraju i dalje za “Četiri rijeke” u seniorskoj konkurenciji. 19. kolovoza počinju pripreme za mlade igrače i za “Četiri rijeke”, a 26. kolovoza počinju pripreme prve momčadi “Karlovca”. Natjecanje u Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi počinje početkom listopada. Trenirat ćemo u Karlovcu, a bit će razdoblja kada ćemo trenirati i dva puta na dan.

Kako će izgledati momčad u novoj sezoni?

- Upravo sam u fazi razgovora s igračima. Sigurno je da smo ostali bez dva važna igrača. Stipe Ščulija otišao je zbog posla u Njemačku, a iskusni Tomislav Blauhorn prestao je igrati. Oni će nam jako nedostajati. Okosnica momčadi iz prošle sezone ostaje. Još moram razgovarati s Hanžićem i Anzulovićem. Ostalo su sve domaći dečki. Moram reći da će se rezultati rada s ovim mladim igračima moći vidjeti za četiri godine i ja se nadam da ćemo tada imati kvalitetnu momčad.

Koji su ciljevi u novoj sezoni?

- Glavni cilj je ostanak u prvoligaškom rangu. Igramo u drugoj jakosnoj skupini, koja će biti nešto jača nego prošle godine. Ispali su “Split” i “Gornja Vežica”, a novi klubovi su “Varaždin Volley” i “Brod” iz Slavonskog Broda. Moramo se dobro pripremiti i spremni dočekati prvenstvo. U sklopu prprema odigrat ćemo četiri do pet pripremnih utakmica. Mladi igrači dobit će priliku u novom prvenstvu, a nadam se da će je iskoristiti.

Autor: B. Obradović