Goran Zec: Tko god može neka pomogne Karlovcu u predstojećoj sezoni

Objavljeno: Četvrtak, 09 Listopad 2014 17:20 Autor:
Goran Zec: Tko god može neka pomogne Karlovcu u predstojećoj sezoni Odbojkaši Karlovca

Nakon uspješne prošle sezone u kojoj su igrali polufinale hrvatskog kupa, te izborili skupinu 1 hrvatske odbojkaške lige osvajanjem prvog mjesta u skupini 2, OK Karlovac novu prvoligašku sezonu otvara ove subote.

U 20 sati u ŠSD Mladost u Karlovcu u sklopu prvoga kola 1.A Hrvatske odbojkaške lige Karlovčani ugošćuju Rovinj. O predstojećoj sezoni porazgovorali smo s trenerom OK Karlovac, Goranom Zecom. Mladim stručnjakom, koji je prošle godine na iznenađenje svih sa svojom ekipom izborio skupinu 1 hrvatske odbojkaške lige.
- Pripreme za sezonu protekle su priželjkivano. Dobro smo trenirali u granicama mogućnosti, te odigrali desetak pripremnih utakmica. Od prošlogodišnje ekipe su nam otišli Mudrovčić u Mladost, Belan i Stipanović su prestali igrati. Ove sezone u klub nije došao nitko od novih igrača. Ekipa je vrlo mlada, vjerojatno i najmlađa u ligi – najavio je sezonu trener OK Karlovac.
Iz pripremnog perioda izdvojiti ćemo pobjedu Karlovca na turniru u Sisku. Bio je to poprilično jak turnir na kojem su osim Karlovca nastupili domaćin turnira Sisak, Rovinj protiv kojeg Karlovac baš otvara prvenstvo i predstavnik BiH, OK Bihać.
- Igrački kadar za sezonu je: Pavlović, Lipnik, Ličina, K. Gojak, Blažević, D. Jakšić, Džafer, Blauhorn, Perušić, Šćulija, F. Jakšić, B. Gojak, Janjanin, Čičković, Knežević, Brajdić – nabrojao je Zec igrače na koje računa u sezoni.
Natjecateljski ju je OK Karlovac otvorio proteklog vikenda u Zagrebu utakmicom kupa. S 3:2 u setovima u dramatičnoj utakmici Karlovčani su slavili protiv zagrebačke Croatije. Vrijedna je to pobjeda na otvaranju sezone, uzvrat je 15. listopada u Karlovcu.
- Ovo je za nas nešto novo, liga u kojoj nismo još igrali, samim time veliki izazov. Puno jača liga od skupine 2 u kojoj smo bili prošle sezone. Na papiru slovimo za autsajdere, ali ako budemo dobro radili možemo se nadati i dobroj igri. Naš cilj je dati sve od sebe, a ako bude tako nikome neće biti lako s Karlovcem. Teško je govoriti o bilo kakvom rezultatu, ali ako igraš dobro doći će i rezultat – očekivanja od sezone iznio nam je Goran Zec, potom ocijenio jačinu lige, istaknuo favorite:
Mislim da je liga isto jaka kao i lani. Po mom mišljenju Mladost, Mursa, Kaštele i Centrometal će se boriti za prvaka, a tko je u prednosti teško mi je reći, jer ne znam kako tko trenira, a ovisiti će dosta i zdravstvenom biltenu. Na polusezoni je i prijelazni rok i u prednost je onaj tko će imati nešto novca za dovesti igrača. Rijeka , Rovinj, Sisak i Karlovac će odlučivati tko ostaje , a tko ispada iz skupine 1.
Trener Karlovca iznio je i svoje mišljenje o formatu natjecanja:
- Mislim da 1.A liga od osam klubova i nije najsretnije riješenje, po mom mišljenju bi trebala biti liga 10 ili 12 klubova, te ispod nje 1B liga. Svakako bi bilo dobro kada bi se uz rezultate utakmica objavljivala i statistika istih.
Za kraj razgovora Goran Zec uputio je sljedeću poruku, zapravo apel:
- U Karlovcu je financijska situacija katastrofalna, pa apeliram na bilo koga tko može pomoći klubu na bilo koji način, neka pomogne. Svi moji igrači su u potpunosti volonteri.

Autor: M. Gojak