Gorica i dalje druga u poretku uspkros porazu od Croatije

Objavljeno: Srijeda, 12 Studeni 2014 11:12 Autor:
Odbojkaši Gorice u vikend utakmici izgubili od OK Croatije s 2:3 u setovima (25:14, 22:25, 18:25, 25:22, 8:15).

Tako se nakon tri uzastopne i vrlo važne pobjede OK Gorice klub susreo s još jednim porazom i to od, kada se pogleda dosadašnji učinak u 1.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi, kluba koji nije na raznini kvalitete na kojoj je velikogorički. No, kako to u sportu biva, ali i kod ligaških utakmica, svatko svakog može pobijediti.

- Mi smo znali, ali i oni su znali da dolaze igrati protiv jedne momčadi koja je tehnički i bolja od njih i koje je već upisala na početku utakmice ta tri boda. Njima je njihov kapetan Nikola Jugo rekao da smo ih mi podcijenili i da oni mogu pobijediti nas. To se pokazalo u drugom, trećem i petom setu kada su oni počeli igrati čak i iznad svog maksimuma, a mi jednostavno kao da nismo bili na terenu - prokomentirao je utakmicu srednji bloker Filip Dumbović. Atmosfera u klubu nakon ovog poraza, ipak, nije splasnula, a prema Dumboviću, stanje u svlačionici bolje je nego prije i to pred utakmicu sa Zadrom, jednim od izravnih konkurenata za prvih nekoliko mjesta na tablici. S druge strane, trener gostujuće momčadi Jozo Kovačević istaknuo je upravo malu nervozu svojih igrača na početku utakmice, a očigledan pad u utakmici velikogoričkih odbojkaša.

- Nama je tako svaku utakmicu, imamo problema s treninzima i s okupljanjem na njima, a ovaj prvi set koji smo izgubili 25:14 dokaz je da se dečki nisu baš zagrijali kako treba. No, nakon toga smo pokazali i puno više od Gorice i jednostavno smo željeli tu pobjedu. Moram priznati da je kod Gorice najviše problema bilo jer njihovi najbolji igrači nisu bili na razini na kojoj su bili u prijašnjim utakmicama - kazao je nakon utakmice trener OK Croatije Jozo Kovačević. Usprkos porazu od Croatije, Gorice je osvojila jedan bod koji joj je omogućio da zadrži drugo mjesto u poretku skupine dva 1.A HOL. Priliku za osvajanjem novih bodova Goričani će imati u subotu u Zadru kada se susreću s, kako je već spomenuto, jednim od izravnih konkurenata za gornji dom tablice. Utakmica se u subotu, 15. studenog, igra u Športskoj dvorani Krešimira Ćosića, a počinje u 18 sati i 30 minuta.