Goričani iznenadili navijačice, ali ne i Mursu

Objavljeno: Nedjelja, 14 Veljača 2016 20:29 Autor:
Prvu utakmicu u novoj skupini Goričani su igrali na domaćem terenu protiv MOK Murse iz Osijeka te kao i većina ostalih utakmica toga vikenda i njihova je igrana u subotu, dan uoči Valentinova.

Većina sportaša koja se malo profesionalnije bavi sportom dosta često spominje kako se puno toga odriču, a pogotovo društvenog (noćnog) života. I uistinu jest tako, kako u odbojci tako i u drugim sportovima. Stalna putovanja po Lijepoj našoj, kasne domaće utakmice i konstantni treninzi ne daju puno prilika igračima za slobodne vikende. Mnogi nesportaši su za ovaj poseban vikend svoje bolje polovice odlučili odvest na romantično putovanje, ali sportaši upravo zbog utakmica nisu bili u mogućnosti za to.

No, Goričani su pokušali misliti van tih okvira. Rekli su si da se oni toga moraju odreći jer im je dužnost doći na utakmicu, ali što je s njihovim navijačima koji konstantno dolaze na utakmice i koji baš kao i oni svaki vikend večernje sate, odnosno svaki drugi u njihovom slučaju, provode u dvorani bodreći ih. I tako su Goričani odlučili ne propustiti ovu posebnu priliku i svim su pripadnicama ljepšeg spola u dvorani darovali ružu.

Zbog nekih plakata se dalo naslutiti koje je iznenađenje, ali bilo je svakakvih ideja, dvoumile smo se na kraju između ruža i čokolada. Kako god dečki su nas stvarno lijepo iznenadili. Na utakmicama je uvijek super atmosfera i rado dolazimo navijati, a ovo iznenađenje je stvarno bilo divno i sve nas je jako razveselilo. Sve cure koje znam su već stavile ruže da se suše pa da ih sačuvamo za uspomenu“ rekla je igračica OK Novog Zagreba čije su članice ravno sa svoje utakmice u Ogulinu došle podržati dečke iz Gorice.

I tako su Goričani razveselili sve navijačice u dvorani, ali i sebe malo nakon gorkog poraza od 3:0 (25:23, 25:18, 25:19). Mursaši željni osvete za poraz u Osijeku prebacili su igru u višu brzinu i nisu dopuštali da im domaći dečki stanu na put. Tehničar Martinko, koji je na polusezoni došao u Goricu, kaže da nisu još sasvim uigrani: „Dečki iz kluba su me primili vrlo srdačno te imam osjećaj kao da sam već dugo u klubu. Rezultat utakmice govori kako nam treba još vremena za uigravanje. Mursa je odigrala odličnu utakmicu i na tome im treba čestitati, a mi ćemo još jačim angažmanom na treninzima pokušati poboljšati našu igru, primarno u bloku i obrani.

No, ima li vremena za uigravanje i nove eksperimente? Odgovor na to pitanje dat će naredne utakmice, a sljedeću Goričani igraju u Šibeniku protiv istoimenog kluba.

OK GORICA: D. Jozić, M. Nikolaus, I. Šulc, D. Cota, M. Martinko, F. Silić, I. Orešković, J. Skorin (C), F. Dumbović, B. Janjanin, D. Burčul (L), M. Orešković, trener: Nikola Jugo

MOK MURSA OSIJEK: M. Kepčija, M. Teppert, T. Suk (C), J. Šučur, M. Marošević, M. Oršolić (L), F. Čulap, K. Šučur, S. Stanković, N. Kolarić, J. R. Rupčić, D. Jurić, trener: Tomo Paun