Gornja Vežica - Opatija, prvi čin međusobnih ogleda u borbi za ostanak

Objavljeno: Petak, 01 Ožujak 2013 12:39 Autor:
Tko će slaviti ovaj put? - Siniša Bradić (Vežica) i Sandro Dukić (Opatija) u bloku Tko će slaviti ovaj put? - Siniša Bradić (Vežica) i Sandro Dukić (Opatija) u bloku Foto: Sandro Donda
Odobojkaški vikend u Primorsko-goranskoj županiji obilježit će lokalni derbi, subotnji ogled Gornje Vežice i Opatije (Dvorana mladosti, 18)

Odobojkaški vikend u Primorsko-goranskoj županiji obilježit će lokalni derbi, subotnji ogled Gornje Vežice i Opatije (Dvorana mladosti, 18), utakmice koja bi praktički mogla riješiti pitanje koja će ekipa, barem prema sadašnjem pravilniku za natjecanje, i iduće sezone ostati u Prvoj ligi. Riječani su porazom kod Splita u prošlom kolu uvelike kompromitirali svoje šanse, dok su Opatijci u isto vrijeme osvojili bod protiv Šibenika.

U konkurenciji četiri ekipe koje se bore za ostanak, Šibenik ima 21, Opatija 13, Gornja Vežica 10 i Split 4 boda. Očito je da će se drugi putnik u niži rang tražiti između Vežičana i Opatijaca. 

Dakle, do kraja sezone je još četiri kola, razlika između Opatije i Gornje Vežice je tri boda i spomenute ekipe moraju odigrati još dva međusobna ogleda. Uz to oba kluba dočekuju Split i gostuju kod Šibenika. Ne bi bilo čudno ako se cijela priča bude rješavala u zadnjem kolu u dvorani Gorovo.

U ostalim utakmicama nakon velike pobjede protiv Rovinja, odbojkaši Rijeke gostuju u subotu (18 sati) kod Centrometala. Kada bi mogli ponoviti igru iz prošlog kola i uzeti barem koji bod u Nedelišću, izabranici Velimira Liverića otvorili bi si put prema doigravanju.

Kod odbojkašica HAOK Rijeka gostuje kod Poreča (subota, 18 sati), izabranice Igora Lovrinova traže novu pobjedu na putu prema prvom mjestu uoči doigravanja za prvaka.

U borbi za ostanak kod odbojkašica priča se zakomplicirala nakon što je Zagreb pobijedio Šibenik. Grobničan u subotu od 17 sati dočekuje Zagreb i traži važne bodove nakon poraza kod Kostrene koja pak u nedjelju od 14 sati gostuje kod Šibenika.

Izabranice Želja Bradarića trenutno su vodeće u četvrtoj skupini s 15 bodova, slijedi Šibenik s 14, Grobničan 11 i Zagreb 8 bodova.

sportcom.hr