Grbić: Moramo dovesti Halkbank u nevolje od prve lopte

Objavljeno: Četvrtak, 06 Studeni 2014 15:52 Autor:
Grbić: Moramo dovesti Halkbank u nevolje od prve lopte Foto: cev.lu
Turska momčad kreće u obranu drugog mjesta koje je osvojila u prošlom izdanju Lige prvaka. Momčad je ostala bez nekih igrača, ali ne djeluje ništa slabije nego lani.

Liga prvaka se vratila u PalaEvangelisti gdje su igrale odbojkašice Perugie. Muški klub će danas imati debi u najprestižnijem svjetskom klupskom natjecanju, a susret je zanimljiv i zbog toga što i jednu i drugu momčad vode odbojkaške legende - Nikola Grbić i Lorenzo Bernardi. 

Perugia je lani pod vodstvom još jednog srbijanskog stručnjaka, Slobodana Kovača, ušla u finale doigravanja gdje ih je zaustavila Macerata. Promjena je bilo nekoliko, uključujući odlazak Kovača. Naslijedio ga je legendarni tehničar Nikola Grbić kojemu je ovo prvi trenerski posao. Perugiu je napustio i primač Petrić, tehničar Mitić, ali doveli su dobre zamjene, pogotovo na mjestu tehničara. Iz Piacenze je stigao argentinski "čarobnjak" Luciano De Cecco i upravo će njegova suradnja s Atanasijevićem najvažnija. U klubu je ostala "igrajuća legenda", neuništivi primač Goran Vujević koji je s Grbićem 2000. osvojio olimpijsko zlato u Sydneyu. Doveli su talijanskog reprezentativnog korektora Vettoria, primača Fromma (njemački reprezentativac). 

Perugia i Halkbank su nedavno igrali prijateljski susret, talijanska momčad je slavila, no Grbić ističe:

Utakmica u Ligi prvaka nema ništa s prijateljskom koju smo igrali nedavno. Očekujem protivnika u puno boljoj formi tako da očekujem puno težu utakmicu. 

Za neke igrače Perugie ovo će biti prvi susret s glamourom Lige prvaka. 

Moramo pokazati pristup koji će maksimalno otežati Halkbanku. Cilj je igrati visokim intenzitetom od prvog do zadnjeg poena. Halkbank je momčad stvorena za osvajanje Lige prvaka, igrači poput Eska i Mozdzoneka su dovedeni samo zbog tog cilja. To dodatno otežava situaciju, ali ako budemo dovoljno koncentrirani možemo sve prevladati - ističe Grbić i otkriva kako do pobjede : - Moramo dovesti Halkbank u nevolje od prve lopte. 

Projekt "Halkbank" ulazi u svoju treću sezonu. Prije dvije godine, kada je sve krenulo, u Ankaru su se slijevali igrači svjetske klase. Osvojili su CEV kup, lani organizirali Final Four Lige prvaka i zauzeli drugo mjesto, preko Belgoroda se nije moglo. U odnosu na tu momčad nema trenera Stoycheva, primača Kaziyskog i korektora Đurića, međutim današnji Halkbank nije slabiji. Zadržali su sjajnog Juantorenu i pridružili mu sjajnog Sokolova, Kubiaka, Mozdzoneka i Eska. Za trenera je doveden najbolji igrač 20. stoljeća, Lorenzo Bernardi. 

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com