Grčka u teškom meču protiv Hrvatske iščupala nove bodove

Objavljeno: Nedjelja, 26 Srpanj 2015 09:53 Autor:

U teškoj utakmici Hrvatska je poražena od Grčka 3:2 (25:21, 22:25, 25:23, 15:25, 12:15) u Rovinju.

Prva utakmica trećeg kola Europske lige odlično je počela za izabranike Igora Šimunčića, no samouvjereni Grci preokrenuli su meč u drugom setu.
- Težak meč dviju ekipa koje se jako dobro znaju - komentirao je izbornik Grčke Drikos Sotirios dok je Igor Šimunčić zaključio:
- Ovakve utakmice trebamo rješavati sa 2:0 u protivnom se teško vratiti. Peti set je uvijek lutrija, a u današnjoj nismo iskoristili prilike koje smo imali.

Nadmočnije je djelovala ekipa Igora Šimunčića na terenu rovinjske sportske dvorane Gimnasium na otvaranju utakmice protiv suparnika iz Grčke. Prijelomne lopte odigrao je raspoloženi Danijel Galić te je samo bilo pitanje vodi li Hrvatske sa tri ili četiri poena. Grci su se domaćim zvijezdama uspjeli približiti sredinom seta (11:11), no Galić, te Raič pronalaze nove rupe u obrani gostiju i vraćaju prednost na hrvatsku stranu.

Nešto više neizvjesnosti u drugom setu, koji sve vraća na početak. Više grešaka s hrvatske strane na servis liniji, nešto slabiji prijem te četiri puta Grci poravnavaju rezultat. Na 18:18 gosti preuzimaju kontorolu te set snalažljiviji i sretnije privode kraju (22:25).

Hrvatska se vraća u trećem setu. Iako se prednost na semaforu selila više na grčku nego na hrvatsku stranu nakon 19:19, domaći igrači preko Šestana i as servisa Andrića stvaraju prednost koju više ne ispuštaju. Set na 25:23 zatvara Raič.

Sve izmjene pokušao je Igor Šimunčić u četvrtom setu, no kao da je na terenu potpuno druga ekipa. Od 5:10 Grci samo povećavaju prednost. Dva poena za redom uspjeva hrvatska reprezentacija ubaciti  tek kod 9:21. Grci dominantni u svim segmentima, te dva as servisa Ivana Raiča ne uspjevaju umanjiti loš dojam (15:25).

Odlučujući set vidljiva je energetska nadmoć gostiju, no hrvatka ekipa ne predaje se do 9:9. Palentzas servira as za  Grčku i dodatno pojačati ionako jako samopouzdanje ekipe koja je u Rovinj stigla sa četiri pobjede. Grci slave sa 12:15.

Novi susret Hrvatska – Grčka igra se danas u 20:30 u SD Gimnasium u Rovinju.

HOU