HAOK Mladost u finalu

Objavljeno: Ponedjeljak, 13 Travanj 2015 19:23 Autor:
Prlić puca preko bloka Prlić puca preko bloka foto: Zdenko Pušić

Majstorica između HAOK Mladosti i MOK Murse-Osijek je završila na strani Zagrepčana. Rezultat od 3-0 sugerira laganu pobjede Mladostaša, ali bila je to vrla napeta utakmica s brojnim prilikama s jedne i druge strane, mnogi kažu najbolja utakmica sezone.

U vrlo lijepo popunjenom Domu odbojke, Mursa je u početak susreta ušla vidno nervozno. Nekoliko pogrješaka na servisu dalo je Mladostašima prednost od nekoliko poena razlike, ali Mursa ubrzo dolazi k sebi i dolazi do lijepe prednosti od 22-19. Nažalost po njih, tu prednost nisu uspjeli sačuvati, već je Mladost okrenula sve u svoju korist te dobila set rezultatom 26-24.

U drugom setu velika drama. Cijeli set je bio napet, gotovo poen za poen. Mursa je vodila 24-22, imala već set u rukama, ali Mladostaši su i to uspjeli preokrenuti te na kraju slaviti s istim rezultatom 26-24 kao i u prvom setu. Treći set su većinom Mladostaši kontrolirali, ali to nije spriječilo Mursaše da povedu 17-15. Međutim, kao i u prva dva seta, vodstvo nisu uspjeli zadržati te su i taj set izgubili rezultatom 25-22.

Mladostaši su bili mirniji na kraju svakoga seta, ali i sportska sreća ih je pratila cijelo vrijeme u utakmici. Ozlijeđeni Strahija je odigrao cijelu utakmicu i pravio velike probleme servisom. Peterlin standardno dobar, a svakako ćemo istaknuti i Nikačevića koji je ušao s klupe i vrlo zadovoljavajuće odigrao susret. Libero Mrakužić je također odigrao fantastičnu utakmicu, pohvatao je jako puno lopti u obrani i svojoj ekipi dao sigurnost kod prijema. Kod gostiju, Prlić je prolazio gotovo nemoguće lopte i iako je u poraženoj momčadi, možemo ga sa sigurnošću istaknuti za igrača utakmice.

U finalu se tako ponovno sastaju dvije Mladosti. Finalna serija bit će vrlo napeta, a prva utakmica je na rasporedu u četvrtak u Kaštelima s početkom u 19:00 sati.

 

Autor: Mario Šalinger