HAOK Rijeka porazom od Aurubisa okončao nastup u europskim natjecanjima

Objavljeno: Četvrtak, 13 Prosinac 2012 16:13 Autor:
Odbojkašice Rijeke porazom kod Aurubisa iz Hamburga okončale su nastup u Challenge kupu. Nakon što su prvi susret izgubile 2:3 na domaćem terenu, Riječanke su uvjerljivo poražene u drugoj utakmici u kojoj su pravilu rezultatski priključak ili čak minimalnu prednost držale negdje do polovice seta.

Odbojkašice Rijeke porazom kod Aurubisa iz Hamburga okončale su nastup u Challenge kupu. Nakon što su prvi susret izgubile 2:3 na domaćem terenu, Riječanke su uvjerljivo poražene u drugoj utakmici u kojoj su pravilu rezultatski priključak ili čak minimalnu prednost držale negdje do polovice seta. Zato je i šteta da Riječanke nisu slavile u prvom susretu jer bilo koja pobjeda donijela bi im mogućnost da i uz uvjerljiv poraz dobiju priliku igrati zlatni set.

Iako nikako nije u sportskom duhu, Riječanke neće previše žaliti za porazom jer da su eventualno uspjele napraviti iznenađenje u idućem kolu bi morale na gostovanje u Izrael budući da je Hapoel iz Kfar Sabe izbacio Split 1700. Nema sumnje da bi putovanje u Izrael tražilo ponovo dodatne napore jer riječka kasa je prazna, a takva putovanja su izrazito skupa. Prošle sezone Rijeka je gostovala u Bakuu i to je praktički bacilo klub na koljena.

Što se tiče utakmice u Hamburgu, Riječanke su u prvom setu zaostatak 9:11 serijom 3:0 pretvorile u vodstvo 12:11 nakon čega je domaćin pozvao minutu odmora. Vrlo brzo Njemice su preokrenule rezultat i kod 20:16 praktički riješile prvu dionicu. 

U drugom setu izabranice Igora Lovrinova su na prvu tehničku minutu odmora otišle s četiri poena prednosti (4:8). Rezultatski razmak održale su do 7:10, ali Aurubis serijom 5:0 prelazi u vodstvo i gošće nisu dobile drugu priliku.

Sličan je bio i treći set u kojem su Riječanke povele 10:9. Uslijedila je serija domaćina 9:1 i time je bilo riješeno pitanje pobjednika.

AURUBIS - RIJEKA 3:0

Uzvratna utakmica šesnaestine finala Challenge kupa: Aurubis - Rijeka 3:0 (25:21, 25:22, 25:17). Arena Hamburg. Suci: Ujhazi (Mađarska) i Fernandez (Španjolska). 

AURUBIS: Hindriksen, Michalski, Ammerman, Vandesteene, Merkova, Hero, Jasova (L), Wedekind, Michel, Radzuweit.

RIJEKA: Došen (L), Pilepić, Zdrilić, Mioč, Kalebić, Magdić, Pešut, Brčić.

Autor: M. B.