HOK Borovo Vukovar će u debiju pokušati izboriti jaču jakosnu skupinu

Objavljeno: Srijeda, 15 Listopad 2014 14:45 Autor:

HOK Borovo Vukovar novi je hrvatski prvoligaš. Promociju su izborili na kvalifikacijskom turniru u Borovu, ovog svibnja, na kojem su bili domaćin. O debiju u društvu prvoligaša razgovarali smo s trenerom i igračem HOK Borovo Vukovar, bivšim reprezentativcom, iznimnim sportašem Robertom Celanom.

- Pripreme su odrađene u Vukovaru s maksimalnim angažmanom svakog igrača, bez obzira što nitko od njih ne živi od odbojke, svi su u pripremnom periodu bili redoviti bez veće pauze. Na raspolaganju smo imali dvoranu, u sklopu nje teretanu, pored dvorane stadion za atletske treninge - na pripremni period osvrnuo se Celan, potom nabrojao igrački kadar, ali i tehnički:

- Kadar je promijenjen, odnosno nadopunjen u odnosu na prošlu sezonu, na postojeće igrače Leko, Petković, Prdić, Rosić, Jurić, Mihaljević, Bačić, Kolarić priključili su se Ivković, Bešlić,Varga i Celan iz Osijeka, te Odobasić iz Broda Za trenera mlađih kategorija odgovoran je Dragutin Dragojlović, koji ce mlađe uzraste voditi u regionalnoj ligi, a ujedno je i pomoćnik kod seniora. Također je osnažen i tehnički kadar, klub vodi poznati čovjek odbojkaškom miljeu Vladimir Barić.

Na pitanje kakve su ambicije i ciljevi HOK Borovo Vukovar u predstojećoj sezoni Celan je rekao:

- Svakom novom klubu ulaskom u prvu ligu je ambicija zadržati taj status, međutim ovdje će se pokušati dogurati do jače jakosne skupine, odnosno biti u vrhu druge jakosne skupine.Bez obzira na podmladak koji je tek počeo ove godine sa radom, uključiti ćemo ih u regionalnu ligu te pokušati u gradu Vukovaru animirati što više djece da se bavi ovim sportom.

Borovo Vukovar je član druge jakosne skupine 1. A Hrvatske odbojkaške lige. Na premijeri su upisali prvu povijesnu pobjedu u prvoligaškom rangu, s 3:0 su kod kuće bili bolji od još jednog novog prvoligaša, ekipe Gorice.
- Liga je ove godine kako u prvoj, tako i u drugoj jakosnoj skupini izjednačena, te s moje strane pohvala za ideju, jer su utakmice neizvjesnije i ekipe jedne drugima konkuriraju na najbolji moguci način. Jako je teško na početku reći tko je konkurent, za mene nema favorita ove sezone. Duga je sezona,nijanse će odlučivati – nije se trener- igrač HOK Borovo Vukovara htio upuštati u prognoze.

Pred kraj razgovora Celan se zahvalio svima koji pomažu klub:

- Hvala na podršci Gradu Vukovaru, koji financira ovu lijepu sportsku priču. Potom Studiu Dream Vukovar, odnosno ljudima koji uvelike pomažu klubu, Vedranu i Saneli Andrašević, Caffe baru Living, restoranu Sims, te publici koja se odaziva u sve većem broju i nadam se da će nas pratiti još više. Hvala i odbojci.hr, jer prati ovaj lijepi sport s kvalitetnim člancima i informacijama.
Danas je pred odbojkašima Borovo – Vukovara uzvrat 1. kola kupa protiv Murse.

Utakmica se igra u 18 sati u NŠD Gradski vrt . Mursa je prvi ogled dobila s 3:0(25:21, 25:22 i 25:17), evo kako nam je današnji najavio Celan:

- Mogu reći da ćemo pokušati pružiti jak otpor prvoligašu bez obzira što u sastavu nemamo dvije važne karike, Mihaljevića i Kolarića. Priliku će dobiti mlađi igrači, što je jako dobro za njih, osjetiti parket u Gradskom vrtu koji je zadnjih sezona pokazao da je teško osvojiv. Trenirali smo dobro, ostaje nam samo da danas uživamo u igri!