Hrabra i borbena Hrvatska do prve pobjede u Bakuu

Objavljeno: Petak, 19 Lipanj 2015 15:50 Autor:

Hrvatske odbojkašice danas ujutro naplatile su trud uložen tijekom priprema za Europske igre. Unatoč što su u Bakuu stigle oslabljene, u četvrtoj utakmici stigle su i do prve pobjede na turniru. Pala je Bugarska, s tri boda iz te utakmice naše odbojkašice ostale su u igri za plasman u četvrtfinale. 

Zaslužuju naše odbojkašice naklon do poda, jer u Bakuu u društvo najboljih europskih reprezentacija stigle su oslabljene, dodatno prošarane ozljedama. Tek devet igračica na raspolaganju ima izbornik Vercesi, ali ničime se to ne vidi na terenu. Zalaganje je maksimalno, nikome naše odbojkašice olako ne prepuštaju poene. Ušić Jogunica kapetanski vodi ekipu, uz pomoć Fabris. Ostale su mlade, skupljaju iskustvo, ali i igraju dobru odbojku. Rezultiralo je sve to pobjedom protiv Bugarske danas, do koje je Hrvatska došla rezultatom 3:1(25-23, 25-23, 15-23, 25-23). Naše su do sva tri osvojena seta došle u neizvjesnoj završnici. Pokazale su karakter, bolje odigrale ključne poene od protivnica. Sjajno je ekipu predvodila kapetanica Ušić Jogunica, osvojila je 26 poena, prolazom pokraj bugarskog bloka stavila točku na I, za prve bodove Hrvatske u Bakuu, osvojene uz najbolje izdanje do sada na turniru. 

- Ponosna sam što smo ostvarile pobjedu protiv jake Bugarske koja je nastupila praktički u najjačem sastavu. Pokazale smo veliku želju i karakter nakon što smo izgubile prve tri utakmice. Za naše mlađe igračice ovo je velika škola i cure iz susreta u susret igraju bolje i s mnogo više samopouzdanja - rekla je nakon utakmice Senna Ušić Jogunica.

HRVATSKA: Ušić Jogunica 26, Grbac, Božičević, Jelić, Kulić 9, Burazer 5, Sušić 7, Fabris 21, Jakšetić 3, M. Ušić, Prša. Trener: Vercesi

Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska igra u nedjelju u 13:30 po hrvatskom vremenu. Protivnik nam je Njemačka, a s tri boda iz te utakmice naše odbojkašice bile bi blizu četvrtfinalu, taj plasman ovisti će i o ostalim rezultatima utakmica naše skupine B na Europskim igrama u Azerbajdžanu. 

 

Autor: M.Gojak