Hrvaticama presudile pogreške

Objavljeno: Srijeda, 02 Svi 2012 09:09 Autor:
Hrvaticama presudile pogreške Foto: www.cev.lu
Hrvatska seniorska reprezentacija izgubila je od njemačke ekipe prvu utakmicu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, koji je 01.svibnja 2012. počeo u Ankari. Rezultat 3:0 (12:25, 16:25, 17:25) više govori o tome koliko su ekipi nedostajale Dugandžić i Gligorović, nego o stvarnom omjeru snaga.

Prvu utakmicu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre otvorile su ekipe Hrvatske i Njemačke. Iako je želučana viroza spriječila kapetana Biljanu Gligorović i Ilijanu Dugandžić da se pojave na terenu, izbornik Damir Jurko na teren TVF Sport Complex Baskent Sports dvorane izveo je Antoniju Kaleb, Sanju Popović, Hanu Čuturu, Miru Topić, Marinu Katić, Nikolinu Kovačević, Ivanu Miloš, Paolu Došen i Jelenu Alajbeg.

Prva postava Kaleb, Popović, Topić, Alajbeg, Miloš i Došen odlično je otvorila utakmicu protiv Apitz, Grun, Furst, Brikner, Ssusche-Voigt i Durr . Raspoložena Jelena Alajbeg zaradila je četiri poena našoj ekipi, no iskusne Njemice vrlo brzo preuzimaju kontrolu, te Gruninim dijagonalama i poenima kroz naš blog, osvajaju prvi set.

- Osjećala sam se malaksalo, može to još dvadeset puta boljekomentirala je Alajbeg.

Drugi set kod Njemica loše otvara Weiss što naše djevojke dovodi u početno vodstvo, koje opet prekida najbolja u suparničkoj ekipi - Grun. Topić vraća naše na bod razlike, ali Njemice se nedaju smesti. Furst nam je poklonila servis, Brikner pogodila antenu, no usprkos činjenici što su naše djevojke pročitale da Grun ne prima dobro servis , njezini udarci i dalje su nezadrživi za naš blok, te Njemice i ovaj set završavaju s uvjerljivih 16:25.

Blok Alajbeg – Kaleb oduzima servis Njemica kod 2:1 u trčem setu, izbornik Jurko u igru uvodi Kovačić umjesto Miloš i kod 5:10 traži time out kako bi barem psihološki prekinuo njemački niz. No, uz servi Ssusche- Voig i poentiranje Furst i Weis, Njemice dolaz do 6:12. Iskustvo njemačke ekipe ponovno dolazi do izražaja. Iako se naše djevojke ne predaju do posljednjeg poena, treći set pripada Njemačkoj 17:25.

- Izgubile smo na glupim greškama. Naša neuigranost je došla do izražaja, no idemo utakmicu po utakmicu. Nadam se da će protiv Turske biti manje pogrešakaizjavila je Marina Katić.

Mira Topić izabrana je za najboljeg servisera utakmice i najboljeg obrambenog igrača.

Drugu utakmicu, Hrvatice igraju sutra (srijeda, 02.svibnja) u 19:00 protiv ekipe Turske koja je sa 3:0 svladala bugarske reprezentativke.

 

Ostali rezultati:

Poljska - Nizozemska 3:1 (25:18, 25:23, 23:25, 25:13)

Turska - Bugarska 3:0 (25:21, 25:17, 25:15)

 

Izvor: HUO