Hrvatice pokazale veliku borbenost: "Zadovoljne smo igrom, ne i rezultatom"

Objavljeno: Petak, 26 Rujan 2014 15:59 Autor:
U porazu od Dominkanske Republike hrvatske su odbojkašice bile nadomak velikog preokreta, no na kraju mogu biti zadovoljne prikazanom igrom, ali i osvojenim bodom.

Hrvatska je u četvrtak u susretu trećeg kola skupine pokazala dva lica. Kroz drugu polovicu prvog seta i cijeli drugi set Hrvatska je izgledala vrlo neorganizirano, kao u posljednja dva seta iz susreta s Italijom, no nakon velike borbe uspjela je uzeti bod koji će dobro doći u sljedećoj fazi, a propustila je i meč loptu za oba boda. Ipak, u hrvatskim redovima zadovoljni su prikazanim.

„Borili smo se do kraja, ali smo ipak ostali bez pobjede. Zadovoljni smo igrom, ne i rezultatom. Okrećemo se sljedećem susretu“, kratko je nakon susreta za službene stranice natjecanja izjavila kapetanica ekipe Maja Poljak koja je po drugi puta za redom bila najučinkovitija hrvatska igračica.

Hrvatski izbornik Angelo Vercesi u svom je stilu proživljavao svaki poen, svojom energijom pružao je djevojkama dodatan impuls, no na kraju je morao čestitati kolegi s klupe Dominikanske Republike.

„Dominikanska Republika je vrlo dobra ekipa. Navikli su igrati ovakve utakmice, igraju puno međunarodnih natjecanja i često dolaze jako daleko na tim turnirima. Dominikanski izbornik ima ekipu koja zajedno igra šest godina. Danas smo osvojili dva seta, a sljedeći puta pokušat ćemo odigrati bolje i pobijediti“, prokomentirao je Vercesi koji je dosta rotirao u današnjoj utakmici kako bi pronašao rasploženu postavu.

Petak je dan za odmor, a svoju kartu za sljedeći krug Hrvatska će imati priliku osigurati u subotu kada će se sastati sa slabašnim Tunisom. Protiv Njemačke, potom, tražit će se još poneki bod(ovi) za sljedeću fazu natjecanja.

Autor: D. Kovačević