Hrvatice sa 3:0 protiv Azerbajdžana otvorile Europsko prvenstvo

Objavljeno: Petak, 06 Rujan 2013 22:32 Autor:
Slavlje naše ekipe Slavlje naše ekipe Foto: HOU
Hrvatske odbojkašice uvjerljivom su pobjedom započele svoj nastup u skupini C Europskog prvenstva u Dresdenu.
Izabranicama Igora Lovrinova trebalo je 76 minuta za 3:0 (25:15, 25:23, 25:21) protiv azerbajdžanskih reprezentativki.

Hrvatice (Popović, Grbac, Jerkov, Topić, Miloš, Poljak i libero Malević) povele su u prvom setu sa 6:0, no vrlo brzo Azerbajdžanke su se približile na -1. Odličnom napadačkom serijom Sanje Popović naša ekipa ponovno stvara razliku, 16:12, koja se servisima Mie Jerkov povećava na 20:14. Blok i obrana ključ su kojim hrvatska ekipa zadržava i povećava razliku, a set efikasno završava trojnim blokom za 25:15.

Drugi set igra se pojen za pojen do prvog tehničkog time outa azerbajdžansk klupe nakon kojeg do izražaja dolaze srvisi Ane Grbac, blok Ivane Miloš, a suprotna strana nema rješenja ni za smečeve Popović i Jerkov. Do 16:14 naša ekipa čuva prednost, a tada greškama u prijemu i napadu dozvoljava Azerbajdžankama da prijeđu u vodstvo 21:20. Dva asa Miloš i blok Poljak vraća naše na 24:21, a Topić smečem zaključava 25:22 za 2:0 u setovima.

Sanja Popović odličnim servisima u trećem setu unosi potpunu pomutnju u protivničke redove dok semafor pokazuje 14:9 za Hrvatice. Igračice Azerbajdžana pokušavaju smanjiti razliku, ali očigledno je tko je u ovom susretu bolja ekipa. Maja Poljak blokom osigurava 4 meč lopte koje njezina raspoložena ekipa pretvara u 25:21.

- Svaka djevojka odradila je vrhunski svoje zadatke. Nisam znao na kojem ćemo nivou odigrati ali rezultat sve govori. Idemo se potući i s Rusijom pa da vidimo tko je bolji - zadovljan je bio izbornik Lovrinov, a zadovoljstvo nije krila ni iskusna Maja Poljak:
- Otvorili smo agresivno susret, opasno servirale i mislim da je taj prvi set odredio tijek cijele utakmice. Lijepa pobjeda.
Sanja Popović optimistična je i glede sljedećeg ogleda u kojem ih čekaju Ruskinje:
- Poraslo nam je samopouzdanje. Ne idemo na Ruskinje s prevelikim respektom. Mija Jerkov dodaje:
- Mislim da mi možemo i bolje, ali ne treba računati da će nas Rusija respektirati zbog ovoga.

Kapetanica naših seniorki Sanja Popović najbolja je igračica susreta, Ana Grbac najbolje je servirala, a Mira Topić najbolje primala servise suprotne strane.

Naše odbojkašice suprotstavit će se ruskoj ekipi sutra (subota) u 20:30 sati. HRT 2 prenosit će susret s Ruskinjama, a snimku pobjede protiv Azerbajdžanki možete također na HRT 2 pogledati sutra (subota) u 12:45.

Izvor: HOU