Hrvatska dobro otvorila utakmicu s Turskom, ali nedostaje koncentracije u završnici

Objavljeno: Četvrtak, 28 Srpanj 2016 23:08 Autor:
Hrvatska dobro otvorila utakmicu s Turskom, ali nedostaje koncentracije u završnici Foto: HOS
Drugi dan turnira u Zagrebu obilježile su pobjede Poljske, Italije i Turske. U prvom susretu dana Poljska je opet pokazala zašto je mnogi smatraju favoritom turnira.

Ekipa Bugarska danas pokazuje svoju drugu stranu, i Poljacima na početku svakog seta ne dopušta opuštanje. Međutim kako set odmiće iskustvo i tehnička superiornost igrača Poljske dolaze do izražaja, i prvi set završava s rezultatom 25:18. Sljedeća dva seta su po istom scenariju, Poljska je u ovom trenutku prejaka za borbenu ekipu Bugarske. Poljaci upisuju nova tri boda rezultatom 3:0 (25:18, 25:17, 25:14) za prvo mjesto na tablici.

Utakmica između Italije i Slovenije vjerojatno će na kraju odlučivati o drugoplasiranoj ekipi ovog turira. Slovenska ekipa počinje jako kao i jučer. Uz solidan prijem nemaju problema u napadu. Tehničar Uroš Planinšić koristi sve igrače na terenu. Vrlo brzo stvaraju veliku prednosti i set odlazi na njihovu stranu.

Talijani počinju igrati na početku drugog seta, shvativši da mogu i znaju bolje. Trener stavlja na dijagonalu Sebastiana Milan (18 bodova), koji preuzima odgovornost na sebe i vodi ekipu. Uz jači servis rade pritisak na slovenski prijem, i njihovi napadači više nisu učinkoviti kao u prvom setu. Talijanski blok je na pravom mjestu i utakmica se vraća na početak. Rezultat je 1:1.

Italija nastavlja s dobrom igrom, tehničar Sbertoli ima seriju izvrsnih servisa i razigrava sve svoje igrače. Rezultatom 25:20 Italija dobiva treći set. Nakon toga igra slovenske reprezentacije se raspada, i četvrti set za Talijane je na nivou lakšeg treninga. Utakmica završava rezultatom 3:1 (17:25, 28:26, 25:20,25:10).

Hrvatska utakmicu protiv Turske otvara dobro i borbeno. Do prvog tehničkog time outa igrači se bore za svaku loptu i ne rade pogreške. Tada turski igrač Ogulcan Yatgin dolazi na servis i radi seriju od 5 poena u nizu. Uz loš prijem Nikola Sćerbakov ne može razigrati svoje igrače kvalitetnim loptama. Nakon što se prijem ustabilio približavamo se protivniku. Na 20:22 Turci spašavaju  izgubljenu loptu, ali naši igrači nisu na dobroj poziciji u obrani. Sljedeća dva poena ista situacija i set odlazi za Tursku 25:21.

Drugi set Turci vode cijelo vrijeme. Naša ekipa igra na bljeskove, nedostaje emocija bez kojih se protiv ovakvih ekipa ne može igrati. U obrani nismo tamo gdje je lopta, i iako i Turci padaju u napadu rezultat na semaforu na kraju seta identičan je onom u prvom.

U trećem setu trener Marin Ivanić stavlja Petra Đirlića na poziciju srednjeg blokera, a na poziciju dijagonale uvodi Marka Sedlačeka pokušavajući time  uvesti promjenu u ritmu naše igre, ali i prevariti protivnika.

Igra je bolja od početka, igra se poen za poen. Nakon 13:16 na time outu Hrvatska podiže razinu igre. I nakon napada Marka Sedlačeka i bloka Krune Nikačevića je 20:20. Turci rade pogrešku u prijemu, ali sljedeći poen vraćaju se napadom. Na 22:22 prekrasan blok jedan na jedan Marka Sedlačeka. Odličan napad Marina Marelića nakon kojeg turci rade grešku u napadu koja donosi našim igračima set.

Početak četvrtog seta obilježava veliki broj grešaka naših igrača u napadu i servisu, i već je 3:8 za Tursku. Nažalost naša ekipa ne nalazi više rješenja za protivnika i razlika se povećava.

Filip Šestan, kapetan: Utakmicu smo otvorili jako dobro, i bili smo dostojan protivnik u prva tri seta, pogotovo u trećem u kojem smo promjenom početne šestorke, došli do prvog seta na ovom turniru. Sada nam ostaje žal za zadnjim setom.

Izvor: HOU