Hrvatska ekipa izgubila od Bugarske 3:0

Objavljeno: Subota, 05 Svi 2012 17:07 Autor:
Hrvatska ekipa izgubila od Bugarske 3:0 Foto: www.hou.hr
Treću kvalifikacijsku utakmicu za Olimpijske igre, turnira u Ankari, hrvatska ekipa izgubila od Bugarske 3:0 (25:21, 25:21, 25:20).

Prvi servis bugarske ekipe oduzimaju Hrvatice (Kaleb, Čutura, Topić, Katić, Kovačić, Došen) za početni bod te se sljedećih deset minuta igra poen za poen. Tada Bugarke, uglavnom pročitavši naš pokušaj „kuhanih poena" stvaraju tri razlike, koju do kraja seta uspjevaju i povećati na 25:21.

U drugom setu naše djevojke natjerale su protivnice da ih sustižu, ali samo do petog peona kada rade mini seriju za +3. Rabadzhieva nam poklanja servis, no poklon odmah i vraćamo. Tada se bude Hrvatice i zahvaljujući poentiranju Topić i bloku Čutura – Miloš izjednačavamo na 11:11, a Čutura poentira za vodstvo. Odljepljujemo se na +3 i prisiljavamo bugarskog trenera Marcella Abbondanza na time out. Zahvaljujući lošem prijemu servisa protivničke ekipe na kratko povećavamo vodstvo. Bugarke se brzo konsolidiraju i ne samo da dostižu razliku, već je i okreću u svoju korist – 25:21.

Raspoložene Bugarke i treći set otvaraju s tri poena razlike koju čuvaju do 12:9 kada je dodatno povećavaju za još tri poena. Abbondanza mijenja čak tri igračice, dok Damir Jurko uvodi Karlu Klarić, no omjer snaga u bodovima je još uvijek + 3 za Bugarsku. Vraćanjem prve postave (Nenova, Filipova, Vasileva, Yaneva, Rabadzhieva, Zurkova) Bugarke spremaju slavlje koje realiziraju sa +5 (25:20).

- Mogli smo u drugom setu preokrenuti utakmicu, no opustile smo se. Ubila nas je Rabadzhieva servisom. Kad smo i imale dobar servis, nije bio dobar prijemkomentirala je Hana Čutura. Nikolina Kovačević smatra da ekipi ove godine nedostaje samo više zajedničkog treninga:

- Žao mi je što u ovoj utakmici nismo uspjele uzeti barem dva seta. Ova ekipa ima potencijala, samo se mora uigrati. Svi to govore, a to je i moje mišljenje. Imamo kvalitetu, nedostaje samo zajednički rad.

Izbornik Damir Jurko ponovio je hrvatska ekipa ima odlične igračice koje igraju u jakim klubovima, no da se ove godine morala nositi i s iznenanom virozom kojoj su podlegle četiri djevojke, dok je Marcello Abbondanza izjavio kako je sretan zbog pobjede budući da već sutra igra utakmicu koja bi njegovu mladu ekipu možda mogla odvesti do Londona.

Hrvatske reprezentativke osim od turnira u Ankari, trećim porazom oprostile su se i od mogućnosti nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu.

Iz Ankare: Melita Lochert


Izvor: HOU