Hrvatska na Europsko prvenstvo bez Mie Jerkov

Objavljeno: Srijeda, 23 Rujan 2015 20:04 Autor:
Hrvatska na Europsko prvenstvo bez Mie Jerkov Foto: cev.lu

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija okončala je pripreme za Europsko prvenstvo. Sutra ujutro iz Zagreba kreće put Rotterdama, gdje u subotu 26. rujna prvenstvo otvara utakmicom protiv Bjelorusije.

Od 17. kolovoza hrvatske odbojkašice trenirale su u Mariboru pod vodstvom izbornika Vercesia. U sklopu priprema odigrano je sedam prijateljskih utakmica. Jedini poraz naše odbojkašice doživjele su na startu od Azerbajdžana, kojem su se revanširale potkraj priprema u Mariboru. Od tri utakmice sa Slovenijom dvije je Hrvatska dobila, jedna je okončana rezultatom 2:2. Uz to naše odbojkašice bile su bolje od Poljske i talijanskog prvoligaša Bolzana.       

Loša vijest je da u Nizozemsku neće Mia Jerkov, zbog ozljede lakta. Otpala je u posljednji trenutak, a umjesto nje pozvana je Maja Burazer, koja je ovog ljeta boje Hrvatske branila na Europskim igrama. Izostankom Jerkov, jasno je da će mjesto u početnoj postavi zauzeti Topić, ali da će i Vercesi imati kraću klupu. Put Nizozemske sutra ujutro avionom iz Zagreba kreće 11 djevojaka, Maja Poljak, Senna Ušić Jogunica, Mira Topić, Samanta Fabris, Katarina Barun Šušnjar, Ana Grbac, Ivana Miloš, Bernarda Brčić, Nikolina Božičević, Bernarda Čutuk i Karla Klarić. Maja Burazer reprezentaciji će se priključiti sutra navečer u Nizozemskoj. 

Autor: M.Gojak