Hrvatska na Final Fouru Divizije 3

Objavljeno: Utorak, 14 Lipanj 2016 17:56 Autor:

Hrvatske odbojkašice okončale su grupnu fazu natjecanja u Diviziji 3. World Grand Prixa. Završile su je na drugom mjestu, a taj plasman donio im je nastup na Final Fouru, koji će se nadolazećeg vikenda igrati u Kazahstanu.

Od Hrvatske se i očekivalo da se nađe na završnici, kao cilj je prije sezone postavljen povratak u Diviziju 2., iz koje je lani Hrvatska ispala. Konkurencija u Diviziji 3. nije osobito jaka, nalaze se u njoj i neke egzotične reprezentacije čija je kvaliteta na razini nekih klubova druge hrvatske lige odbojkašica. Tu svakako pripada i Alžir, koji je Hrvatska proteklog vikenda pobijedila s rezervama na turniru u Peruu.

Prije toga uvjerljivo su naše odbojkašice dobile i Kubu, a onda posljednjeg dana turnira pokvarile dosadašnji dojam porazom od domaćina Perua. U sjajnoj atmosferi pred punom dvoranom u koju se naguralo 7500 ljudi Peruanke su zasluženo slavile protiv Hrvatica.

To je bio i jedini poraz Hrvatske u šest utakmica do sada. Nakon turnira u Peruu Final Four na kojem će se Hrvatska boriti za povratak u Diviziju 2. igrat će se u Kazahstanu 18. i 19. lipnja. U polufinalu će Hrvatska igrati protiv Perua, dok će u drugom polufinalu igrati Kazahstan i Kolumbija.

Hrvatska je na turniru u Peruu igrala u sastavu: Mia Jerkov, Rene Sain, Ana Grbac, Ema Strunjak, Iva Jurišić, Mira Topić, Bruna Vranković, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Karla Klarić, Bernarda Brčić i Lea Cvetnić, pod vodstvom izbornika Miroslava Aksentijevića.

Rezultati Hrvatske na turniru u Peruu:

Hrvatska- Kuba 3:0(25:13, 25:15 i 25:13)

Hrvatska- Alžir 3:0(25:19, 25:17 i 25:15)

Peru- Hrvatska 3:1(16:25, 25:21, 25:13 i 25:22)

Autor: Sport HR/M.Gojak