Hrvatska na World Grand Prixu sa samo 12 igračica

Objavljeno: Srijeda, 25 Svi 2016 18:41 Autor:

Nakon desetodnevnih priprema u Rovinju u sklopu kojih je hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija odigrala i dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom, naše odbojkašice otputovale su za Australiju. 

Tamo naše odbojkašice čeka prvi turnir Divizije 3. World Grand Prixa. Prvu utakmicu igraju protiv Kube 3. lipnja, do tada će trenirati u Australiji, kako bi izborile povratak u Diviziju 2. Nakon toga slijede susreti s Kolumbijom i Australijom, pa put u Peru na drugi turnir na kojem će osim domaćina protivnici biti ponovno Kuba i Alžir.

Tri najbolje plasirane reprezentacije plus domaćin Kazahstan igrati će na Final Fouru Divizije 3. Grand Prixa. S obzirom na kvalitetu hrvatske reprezentacije, i ne baš jaku konkurenciju naše odbojkašice u najmanju ruku treba očekivati na Final Fouru. Gledajući sastave ostalih reprezentacija, Hrvatska je bez sumnje prvi favorit Divizije 3, ali ostaje vidjeti hoće li to opravdati i na terenu.

Nakon utakmica sa Slovenijom izbornik Aksentijević odlučio se za 12 igračica s kojima će tražiti povratak u Diviziju 2. Njegov odabir su tehničarke Ana Grbac, Bernarda Brčić, korektorice su Samanta Fabris i Bruna Ana Vranković,  primačice/pucačice biti će Mia Jerkov, Mira Topić, Karla Klarić i  Lea Cvetnić, u bloku će igrati Iva Jurišić, Beta Dumančić i Ema Strunjak, dok je jedini libero Rene Sain. Od onih koje su bile na priprema otpale su Jelić, Jakšetić, Luketić i Gaši. S pretpostavkom da će Hrvatska igrati Final Four, naše igračice u 16 dana čeka osam utakmica. Potom s putovanjima s turnira na turnir promjena i nekoliko vremenskih zona. Naravno i puno putovanja, let od Australije do Perua trajati će najmanje 16 sati. Od Perua do Kazahstana nešto kraće. Biti će vrlo zahtjevno i naporno, poželjeti ćemo našim djevojkama da ih zaobiđu ozljede, pošto je roster prilično kratak za opisanu turneju.

Autor: M. Gojak