Hrvatska odbojka u punom zamahu

Objavljeno: Nedjelja, 27 Prosinac 2015 09:25 Autor:

107 odbojkaških reprezentativki i reprezentativaca otputovalo danas na razna međunarodna natjecanja.

- U punom smo sportskom zamahu i to odmah nakon božićnih blagadana,što zorno odražava našu želju da hrvatsku odbojku ciljno i sustavno podižemo na višu razinu,izjavio je Zdeslav Barač,predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza povodom današnjeg odlaska na niz međunarodnih natjecanja čak 107 hrvatskih odbojkaških reprezentativki i reprezentativaca okupljenih u pet nacionalnih vrsta.
Hrvatska  seniorska ženska  reprezentacija,nakon jučerašnjeg završnog treninga u sportskoj dvorani Borovje,gdje ju je ugostio OK Novi Zagreb,otputovala je danas u Ankaru gdje sudjeluje prvo 29. i 30.12.2015. na pripremnom turniru,a potom od 4. do 10.1.2016. na izuzetno jakom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.
Ovaj kvalifikacijski turnir je obzirom na sudjelovanje, uz Hrvatsku, Rusije,Italije,Turske, Poljske,Nizozemske,Njemačke i Belgije jači od ovogodišnjeg europskog prvenstva u odbojci.
Na razna natjecanja srednjeeuropskog odbojkaškog saveza  MEVZA  otišle su danas hrvatska muška i ženska kadetska reprezentacija u Šibenik,gdje od 27. do 30.12. ove godine još sudjeluju Slovenija, Mađarska, Slovačka, Austrija i Češka, ženska juniorska reprezentacija u Gyor u Mađarsku te muška juniorska reprezentacija u slovačke Lubence.
- Zahvaljujem se svima,koji su nam pomogli da se što bolje pripremimo za ova iznimno zahtjevna natjecanja, zaključio je Barač,član Upravnog odbora Euopskog odbojkaškog saveza (CEV),kojeg je CEV odredio kao svog izaslanika za kvalifikacije za europsko odbojkaško juniorsko prvenstvo u Gruziji u siječnju 2016.