Hrvatska odradila prvu trening utakmicu u Mariboru

Objavljeno: Subota, 30 Svi 2015 14:59 Autor:

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u sklopu priprema za Europske igre odradila je i prvu prijateljsku utakmicu. Naše djevojke u Mariboru su s 4:0(25:16, 25:21, 26:24 i 25:20) bile bolje od sveučilišne ekipe Kansas Citya. 

Nakon desetak dana priprema hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je u Mariboru, u Draš Centru odradila i prvu trening utakmicu. Protivnice su bile idealne za prvu provjeru, sveučilišna ekipa Kansas City. Naše reprezentativke ozbiljno su shvatile utakmicu i upisale očekivanu pobjedu. Hrvatska je odigrala u sastavu: Alajbeg, Ušić, Ušić Jogunica, Sušić, Fabris, Burazer, Jakšetić, Kulić, Božičević i Jelić. Od igračica koje su trenutno u Mariboru zbog terapije leđa nije zaigrala Karla Klarić. 

- Utakmica je odigrana u jutarnjem terminu u 9 sati, simulirajući jutarnje utakmice koje ćemo igrati u Bakuu. Trener Verceci je dosta rotirao ekipu i pozicije, i sve cure su odigrale odlično. Tim više što su noć prije završile naporan trening/utakmicu u 21.30 s mješovitim sastavom igračice/treneri iz stožera. Studentice iz Kansasa na turneji po Europi pokazale su iznimnu borbenost i tehničke vještine, ali im je nedostajalo visine za borbu s našima - osvrt na utakmicu dao nam je team manager hrvatske reprezentacije Juraj Joguica. 

Trenutno je u Mariboru 11 djevojaka, a polazak na Europske igre se bliži. Kadar će biti ojačan Marijom Pršom koja bi se trebala priključiti u Mariboru za koji dan. Postoji mogućnost priključenja tehničarke Ane Grbac, ali to ovisi o stanju njene ozljede i tijeku rehabilitacije. 

Autor: M. Gojak