Hrvatska pobijedila i Australiju, dobrim rezultatom u Kazahstanu pozvala navijače u Poreč

Objavljeno: Nedjelja, 27 Srpanj 2014 20:41 Autor:
Hrvatska pobijedila i Australiju, dobrim rezultatom u Kazahstanu pozvala navijače u Poreč Foto: fivb.org

Hrvatske odbojkašice upisale su i drugu pobjedu na turniru Grand Prixa u Kazahstanu. Nakon jučerašnje premijerne protiv domaćina turnira, danas su očekivano bile bolje od Australije. Nisu dopustile iznenađenje, slavile su s uvjerljivih 3:0(25:18, 25:12 i 25:17).

Od početka utakmice protiv Australije Hrvatice su se postavile autorativno. Izbornik Vercesi krenuo je sa standardnom početnom postavom, koja je s lepršavom igrom riješila prvi set u svoju korist sa sigurnih 25:18. U toj dionici ekipu su predvodile Miloš i Ušić Jogunica koja je siguno prolazila preko krilnih pozicija. Ništa se nije promijenilo niti u drugom setu u kojem je hrvatski blok stvarao velike problema protivniku. Treći Hrvatska otvara nešto slabije, ali do kraja stvari sjedaju na svoje mjesto Hrvatska na kraju sa sigurnih 25:17 dolazi do pobjede.

- Znale smo šta trebamo raditi tijekom utakmice kako bi dovele protivnika u poziciju u kojoj se našao. Oni kažu da su igrali slabo, ali mislim da je to i radi toga što smo mi igrale dobro. Australija je vrlo dobra ekipa, ali to nije pokazala danas – zaključila je nakon utakmice naša kapetanka Mia Jerkov.

Hrvatska je odigrala koncentrirano, bila bolja u svim elementima igre. Blokom koji je donio 11 izravnih poena dominirala. Napad je utakmicu završio s visokih 55% realizacije. Izbornik Vercesi dao je priliku za igru svim djevojkama, to je još jedna vrlo pozitivna stvar iz susreta s Australijom. Deset ih se upisalo u listu strijelaca, s 14 prednjačila je Miloš, 12 je osvojila Ušić Jogunica.

U drugoj utakmici dana Češka je s 3:1(25:16, 26:24, 25:27 i 25:16) pobijedila Kazahstan. Na taj način osvojila turnir, naše djevojke su završile kao druge. Slijedi sada povratak u Hrvatsku, potom okupljanje u Poreču, gdje već u petak započinje drugi turnir Grand Prixa. Na njegovom startu Hrvatska u petak u 20:15 u porečkoj Žatici igra protiv Kenije. Najbolja pozivnica publici poslana je dobrim rezultatom na turniru u Kazahstanu.

Autor: M. Gojak