Hrvatska 'razbila' favorizirane Nizozemce

Objavljeno: Nedjelja, 26 Svi 2013 22:11 Autor:
Hrvatska 'razbila' favorizirane Nizozemce Foto: cev.lu
Nakon dugo vremena Dom odbojke 'Bojan Stranić' opravdao je epitet 'hram' hrvatske odbojke.

Nakon dugo vremena Dom odbojke 'Bojan Stranić' opravdao je epitet 'hram' hrvatske odbojke. Pred oko 1000 gledatelja fanatičnom borbenošću muška reprezentacija Hrvatske totalno je 'razbila' favoriziranu Nizozemsku rezultatom 3-0 (25-23, 28-26, 25-20). Kad se uzme u obzir tradicija Nizozemske reprezentacije, koja je gotovo uvijek sudjelovala na svim većim takmičenjima, ova pobjeda dobiva još više na težini.
Zagrebačka publika ovaj put nije otišla u kazalište već nas je podsjetila na navijanje sa utakmica naše nogometne reprezentacije. Nošeni publikom te maestralnim izvedbama Zhukouskog koji je odlično razigravao suigrače, a razornim servisima konstantno vršio pritisak na primačku liniju gostiju te Rajića koji je gotovo uvijek kad je bilo najpotrebnije pronalazio rješenja u napadu Hrvatska je prikazala igru koju već dugo nismo imali prilike gledati. Iako je navedeni dvojac možda za nijansu bio raspoloženiji od ostalih to nikako ne umanjuje zaslugu ostalih. Odličan as servis Galića za drugi set pri rezultatu 27-26, blokovi Sabljaka i Ćosića kad god bi se gosti približili, lucidna rješenja Darka Nojića protiv visokog bloka Nizozemaca te obrane Zmakijevića o kojem smo već govorili zadnjih dana. Nekoliko puta je u 'vatru' bačen i mladi Peterlin koji je odličnim servisima opravdao ukazano povjerenje.
Treba pohvaliti i izborni stožer na čelu s izbornikom Šimunčićem koji je očito vrlo dobro odradio skauting Nizozemaca i u trećoj najvažnijoj utakmici u posljednja tri dana uspio izvući maksimum iz svojih igrača. Ovom pobjedom Hrvatska se direktno plasirala u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Poljskoj koje će se igrati 2014. godine.

Na kraju, moramo priznati da smo i sami u ovom susretu davali nešto veću prednost pomlađenom sastavu Nizozemske, možemo samo reći DEČKI, HVALA VAM na prikazanoj igri i i što ste nam barem malo upalili svjetlo na kraju tunela u kojem se već dugo nalazimo.