Hrvatska razbila Tursku i zadržala prvo mjesto C skupine

Objavljeno: Nedjelja, 23 Lipanj 2013 21:18 Autor:
Impresivom igrom u kojoj je funkcioniralo sve, od servisa do bloka, izabranici Igora Šimunčića pobijedili su Tursku 3:1

Impresivom igrom u kojoj je funkcioniralo sve, od servisa do bloka, izabranici Igora Šimunčića pobijedili su Tursku 3:1 (19:21, 21:14, 21:13, 21:10) u posljednoj utakmici drugog turnira Europske lige koji se igra u izraelskom gradu Raanani.
Iako je dobro krenula, hrvatska ekipa je sredinom prvog seta protiv turskih reprezentativaca izgledala poprilično dekoncentrirano. Međutim, kod 9:13 u igru, prvi puta na turniru u Izraelu, ulazi Goran Išek što odmah rezultira smanjenjem razlike i izjednačenjem, 15:15. Ali, naša ekipa napravila je previše grešaka, te prvi set odlazi Turskoj 19:21.
U drugom set ulazi potpuno drugačija Hrvatska.Žukovski je namjestio nišan i to se odmah odražava na rezultat, 6:2. Popravlja se servis naših, kao i prijem što turski trener ne uspjeva prekinuti time outom, ali ni izmjenama. Smireno, Hrvatska lako osvaja drugi set, 21:14.
Išek je unio osvježenje u igru, ali i sigurnost u servis, te u treći set Hrvati kreću sa +3. Razlika se uglavnom zahvaljujući odličnom bloku povećava na +5. Žukovski servira as, a za 21: 13 zakucava Raič.
Sve besprijekorno funkcionira i u četvrtom setu, hrvatska reprezentacija dominantna je u svim segmentima. Darko Nojić servira dva as servisa, a turska klupa bespomoćno traži time out kod 11:4. No, hrvatska ekipa je kompaktna, koncentrirana, domišljata i nezaustavljiva što zorno dočarava i rezultat četvrtog seta 21:10.

- Dečki su odigrali sve utakmice pa su lagano umorni, a ja sam odmoran ušao u igru – skromno je komentirao Išek.
- Išek je ulaskom preokrenuo igru – ispravlja Raič.

Izbornik Igor Šimunčić zadovoljno konstatira da je izdanje koje je hrvatska ekipa pokazala protiv Turske na temelju statistike definitivno najbolje u svim dosadašnjim utakmicama Europske lige.
- Išek je rutina koja nam treba u terenu. Ne možemo razvijati igrača i ganjati rezultat. Tokom Europske lige smo promijenili ciljeve. Nakon prvog turnira u Rovinju cilj je postao nastup u završnici. Išek je uz Nojića naš najiskusniji igrač na toj poziciji i donio je stabilnost na prijemu, stabilnost na servisu. Uglavnom griješili smo vrlo malo, pa je izgledalo kao da igramo protiv juniora. Prvi smo set izgubili a da nismo ništa odigrali. Drugi, treći i četvrti set imali smo samo po dvije pogreške.

Sljedeći turnir igra se u turskoj Bursi. Može li reprezentacija ponoviti izdanje koje je prikazala posljednjeg dana u Izraelu?
- Svakako da ovakva igra podiže samopouzdanje. Ne sviđa mi se samo što u Turskoj prvu utakmicu igramo protiv domaćina. To više neće biti ista ekipa. Onaj tko nije igrao u Turskoj protiv Turske neka ode pogledati kako to izgleda pa će mu sve biti jasno. Trebat će nam ovaj nivo da bismo pobijedili. U svakom slučaju dat ćemo sve od sebe – zaključio je Šimunčić.

Hrvatsku reprezentaciju u Raanani bodrila je i zamjenica hrvatskog veleposlanika Tina Krce.

Turnir u Bursi igra se od 28. do 30. lipnja, a raspored utakmica hrvatske reprezentacije je sljedeći:
28.06.2013. u 14:00 sati: Hrvatska – Turska
29.06.2013. u 16:30 sati: Bjelorusija – Hrvatska
30.06.2013. u 16:30 sati: Hrvatska - Izrael

HOU