Odbojkašice stigle u Azerbajdžan

Objavljeno: Utorak, 09 Lipanj 2015 07:46 Autor:

Hrvatska ženska odbojaška reprezentacija u noći s ponedjeljka na utorak stigla je u Bakuu na I. Europske igre koje započinju 12. lipnja i potrajati će do 28. lipnja. Naše odbojkašice igre otvaraju utakmicom protiv Srbije koja je na rasporedu 13. lipnja u 9:00 po našem vremenu. 

U Azerbajdžanu pod vodstvom izbornika Vercesia je sljedećih 12 djevojaka: Vedrana Jakšetić, Ana Grbac, Samanta Fabris, Tamara Sušić, Maja Burazer, Dinka Kulić, Senna Ušić Jogunica, Karla Klarić, Nikolina Jelić, Marija Prša, Nikolina Božičević i Marija Ušić. U posljednji tren zbog ozljede je otpala Jelena Alajbeg, te se priključila tehničarka Ana Grbac. Uz izbornika u Azerbejdžanu je njegov pomoćnik Goran Jovanović, a stručni stožer još čine pomoćni trener Rafael De Castro Prado, Luis Carlos Caetano kondicijski trener, Sebastjan Mavrič statističar i fizioterapeut Alessandro Fazio. 

Za očekivati je kako će organizacija Europskih igri biti besprijekorna, jer su vodstvo cijelog projekta preuzeli operativci organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu. Hrvatska reprezentacija je smještena u prvom dijelu Olimpijskog sela, tik uz glavni restoran i blizu samog ulaza što će olakšati našim odbojkašicama prilikom dolaska i odlaska na treninge i natjecanja. Prvi susjedi su nam Srbi i Slovenci. Athletes Village Baku se sastoji od 13 zgrada u tri bloka, a svaka zgrada ima između 10 i 15 katova sa 120 do 200 m2 velikim apartmanima. Na prvim Europskim igrama nastupit će oko 6,000 sportaša iz 50 zemalja koji će se natjecati u 24 sporta. Hrvatska će na Igrama imati 107 sportaša koji će nastupiti u 18 sportova.

Autor: M.Gojak