Hrvatska u Mariboru bolja od Slovenije

Objavljeno: Srijeda, 02 Rujan 2015 19:25 Autor:

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija odigrala je danas u Mariboru trening utakmicu protiv Slovenije. Odigrana su četiri seta, a naše odbojkašice bile su bolje s 3:1(25:21, 25:16, 25:13 i 16:25).

Drugi je ovo trening susret u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. U prvom Hrvatska je izgubila od Azerbajdžana, danas se predstavila u vrlo dobrom svjetlu i u Mariboru bila bolja od Slovenije, koja se također sprema za nastup na Europskom prvenstvu. Odigrana su četiri seta, prva tri dobile su naše odbojkašice u četvrtom su bolje bile Slovenke. Oba izbornika dosta su rotirala, pogotovo to vrijedi za slovenskog, koji je minutažu gotovo ravnopravno podijelio na 12 igračica. Hrvatska je prva dva seta odigrala s postavom Brčić, Fabris, Poljak, Miloš, Jerkov, Topić i Božičević. Čutuk je odigrala posljednja dva seta, u trećem je zamijenila Miloš, u četvrtom Poljak. Izbornik Vercesi koristio je još samo Barun i to u četvrtom setu umjesto Fabris. 

Nakon poštede zbog ozljede u trenažni proces vratila se Karla Klarić. Poštedu je danas zbog bolnih leđa dobila Senna Ušić Jogunica. Rezervni libero Prša ima problema s ramenom, sve ostale igračice bile su u konkurenciji, ali danas nisu zaigrale. Prvo ime Hrvatske u napadu očekivano je bila Fabris s 18 poena, 16 je osvojila Jerkov. Vrlo dobru utakmicu odigrao je naš blokerski par Poljak- Miloš, obje s 12 osvojenih poena i realizacijom u napadu iznad 50%. Novu provjeru Hrvatska ima u subotu, suparnik je ponovno Slovenija, ponovno u Mariboru. 

Autor: M.Gojak